Anđelka Radišković podaljšala pogodbo s CalcitVolleyjem

Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v novo sezono krenile brez slovenske reprezentantke Eve Zatković, ki bo kariero nadaljevala v francoskem Cannesu, pogodbo pa je še za leto dni podaljšala Anđelka Radišković.

Reprezentantka Bosne in Hercegovine, ki je v svoji prvi sezoni v Kamniku navdušila s svojimi predstavami, je trenutno s svojo reprezentanco na pripravah v Kakanju, kjer se pripravlja na začetek evropskih kvalifikacij. Bosna in Hercegovina bo v njih igrala v skupini F, v kateri so še Češka, Latvija, kjer bo med 6. in 8. majem v Daugavpilsu na sporedu prvi turnir, in Slovenija. Drugi turnir bo med 14. in 16. majem v Zenici. To pomeni, da se bo Andjelka Radišković kmalu srečala s svojimi soigralkami iz Calcit Volleyja, s katerim je v letošnji sezoni osvojila naslov državnih prvakinj.

»Da, res je, še malo pa se bom srečala z nekaterimi svojimi klubskimi soigralkami, vendar bomo tokrat na nasprotnih straneh mreže. Z izjemo soigralk in tistih, ki igrajo v slovenski ligi, drugih ne poznam prav dobro, ampak zagotovo gre za kakovostno reprezentanco. Toda tudi naša ekipa ima kakovostno ekipo, saj so se vse igralke, ki igrajo v tujini, prišle na priprave, tako da bo tudi naš cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo,« je s priprav v Kakanju sporočila Radiškovićeva, ki ni skrivala zadovoljstva, da bo še najmanj eno leto igrala za Calcit Volley.

»V svoji prvi sezoni na tujem sem izpolnila del svojih želja. Z minulo sezono sem zadovoljna, s tem, ko so v klubu z mano želeli podaljšati pogodbo, pa verjamem, da so bili tudi v Kamniku zadovoljni z mano. Za nami je sicer izredno naporna sezona, zagotovo ena najtežjih v moji karieri, saj je bilo zaradi covida-19 veliko prekinitev. Na srečo smo ubranile lanskoletni naslov, mi je pa žal, da se ni končalo tudi pokalno tekmovanje, ki ga tako nismo mogle osvojiti,« je izkušena, 29-letna Radiškovićeva, ocenila letošnje sezone, na kratko pa se je dotaknila tudi prihodnje.

»Predvsem si želim, da ubranimo naslov državnih prvakinj. To je za zdaj prva želja, za kaj več pa je še prezgodaj govoriti. Najprej moramo videti, v kakšni zasedbi bomo igrale, predvsem pa, ali se bo igrala tudi srednjeevropska liga, ki je letos ni bilo.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi