Aljaž Kuhar z novim osebnim in klubskim rekordom do brona na balkanskem prvenstvu

Mladi domžalski atlet, metalec diska Aljaž Kuhar, je kot član mlade slovenske reprezentance U18 uspešno nastopil na 18. Balkanskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke, saj je z novim osebnim in klubskim rekordom osvojil bronasto medaljo.

Aljaž Kuhar, ki prihaja iz Atletskega kluba Domžale, je v srbskem Kraljevu še nadgradil letošnjo izjemno sezono, v kateri se lahko pohvali z naslovom državnega prvaka med mlajšimi mladinci, klubskim in osebnim rekordom, sedaj pa si je priboril še medaljo na mednarodnem odru.

Z dosežkom 50,74 metra v metu diska je v konkurenci 12 atletov letnika 2004 in 2005 zaostal le za Ukrajincem Mihailom Brudinom (58,10) ter Bolgarom Simeonom Casselsom (53,57) in tako osvojil eno izmed osmih slovenskih medalj (z zlatom in državnim rekordom v metu kladiva se je sicer najbolj izkazal Jakob Urbanč).

Slovenske barve je v Kraljevu zastopala tudi Tia Emberšič, ki je v metu kladiva osvojila sedmo mesto (47,43 metra). Njen osebni rekord je sicer skoraj šest metrov boljši.

Miha Ulčar; Foto: Atletski klub Domžale

 

Tagi