Aliana Vutkovič zmagovalka mednarodnega Pokala Interland 2022

V petek, 4. novembra, je bilo v Kotalkarskem klubu Pirueta Domžale znova prešerno. Komaj 9-letna članica kluba Aliana Vutkovič, ki se je letos že drugič uvrstila v slovensko reprezentanco umetnostnih kotalkaric, je barve naše države tokrat zastopala na mednarodnem tekmovanju za Pokal Interland 2022 v Franciji, kjer je s suverenim in praktično brezhibnim nastopom v skupini »tots« zmagala z velikim naskokom pred tekmicami iz različnih evropskih kotalkarskih velesil.

Tradicionalno tekmovanje je letos potekalo od 2. do 6. novembra v francoskem mestu Gujan-Mestras v neposredni bližini Bordeauxa, udeležili pa so se ga predstavniki desetih evropskih držav, poleg slovenske reprezentance tudi reprezentance Francije, Danske, Nemčije, Nizozemske, Švice, Andore, Španije in Velike Britanije ter odlični tekmovalci iz Italije.

Za Aliano so klubske kolegice in slovenski ljubitelji umetnostnega kotalkanja stiskali pesti prek spletnega prenosa v živo, čestitke so začele deževati že ob visokem številu točk, ki jih je dosegla, ko pa je na podelitvi stopila na najvišjo stopničko in je zanjo zaigrala še slovenska himna, je bilo veselje nepopisno. Alianinega uspeha se je razveselila tudi Nina Grilj Deisinger, prva trenerka v klubu KK Pirueta, ki pravi da si ob takem nastopu in dosežku svoje varovanke lahko samo ganjen in izjemno ponosen. Prepričljiva zmaga pa je malo presenetila in nadvse osrečila talentirano Aliano in seveda njeno mamo Alenko Ivančič, prav tako trenerko v KK Pirueta in nekdanjo kotalkarico.

Na tekmovanje sta odšli osredotočeni izključno na Alianin nastop, s konkurenco pa se nista želeli obremenjevati. »Iskreno, vedeli sva da je zelo dobro pripravljena in tudi zelo konkurenčna, da lahko osvoji zlato, no, na to pa si nisva upali niti pomisliti. Iz srca se zahvaljujeva Nini za ves trud in zavzetost, obenem pa tudi klubskim kolegom in kolegicam ter vsem navijačem za izraženo podporo in iskreno navijanje. To nama je res ogromno pomenilo. Vse trdo delo je bilo za naju v trenutku poplačano, ko je za Aliano zaigrala Zdravljica na zmagovalnem odru in ko ste se veselili z nama. Takšno občutje je težko opisati z besedami, je pa vse skupaj zagotovo velika motivacija za naprej in absolutno nepozabna izkušnja. Nekaj posebnega je za mladega športnika že to, da je del velikega tekmovanja, kot je Pokal Interland, ki je bil pomemben del tekmovalne sezone tudi že v mojih kotalkarskih časih, kaj šele, če hkrati osvoji 1. mesto!« nam je zaupala Alenka.

Aliana je sicer v letošnjem tekmovalnem letu nanizala res lepe dosežke: zabeležila je pet zaporednih zmag na največjih tekmovanjih v Sloveniji, osvojila zlato medaljo na vseh dosedanjih preizkušnjah za Pokal Slovenije, priborila si je naziv absolutne državne prvakinje (zmagala je tako v disciplini prostega kotalkanja, kot tudi v tehnični disciplini obveznih likov), vse skupaj pa je okronala z odličnimi rezultati na velikih mednarodnih tekmovanjih, in sicer s 7. mestom na preizkušnji za svetovni pokal v Trstu in seveda z zmago na Pokalu Interland 2022.

Neprecenljivo in … kar tako naprej. Prav tako kot Aliani, pa seveda v klubu želimo tudi vsem njenim klubskim prijateljicam, veliko dobrih treningov ter uspehov v bližajoči se novi sezoni, ko prav vse čakajo nove napete preizkušnje in nove priložnosti za zmage.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

 

Tagi