Aktivne kamniške odbojkarice

Calcit Volley

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfifinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (12, 17, 19). Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu v sredo, 28. februarja, ob 20.30, v dvorani Brinje v Grosuplju.

Calcit Volley – ATK Grosuplje 3:0 (12, 17, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Milojevič, Hodžič.

Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 9, Šen 15, Najdič 2, Hutinski 7, Boisa, Charuk 14, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

ATK Grosuplje: Zupan, Štih, Pavič 8, Gojković, Kukman 2, Žužek 4, Pucelj 6, Filipič (L), Svetina 9, Čož 2, Cvijić, Križman (L), Gornjec Hodnik 7. Trenerka: Sara Radanović.

Aktualne državne prvakinje so redni del prvenstva končale brez poraza, na drugi strani so Grosupeljčanke svojo pot v končnico iskale v zeleni skupini, v kateri so osvojile prvo mesto. V prvem delu sezone so Kamničanke obe tekmi z Grosupeljčankami zanesljivo dobile, prav tako tudi prvo četrtfinalno tekmo končnice.

V prvem nizu so gostje domačim odbojkaricam sledile do pete točke, ko je Nika Svetina z blokom še zadnjič izid izenačila. Na servis Asje Šen, ki je svojim lanskoletnim soigralkam »zabila« tri ase, so Kamničanke povedle z 11:5, po bloku Andjelke Radišković pa že s 15:7. Visoka prednost ni uspavala domače ekipe, razigrala se je še Maša Pucelj, ki je dosegla tudi zadnjo točko v uvodnem nizu.

Podoben je bil tudi potek drugega niza, v katerem so Kamničanke do vodstva z 8:2 prišle s tremi bloki in napadom Šenove. Prav Šenova je imela tudi največ zaslug, da je domača ekipa gostjam pobegnila za devet točk (16:9). Najvišja prednost v drugem nizu je bila po novem bloku Kamničank, tokrat Lucille Charuk, ko je bilo že 20:9. Niz je s svojo enajsto točko na tekmi končala Šenova.

Tretji niz se je začel po željah gostujoče ekipe, ki je na servis Lane Žužek, ki je svoje prve korake naredila v dresu Calcit Volleyja in bloku Karin Pavič povedla s 3:0. Grosupeljčanke so z asom Pavičeve vodile tudi še s 5:2, toda že na peti točki so Kamničanke izid izenačile. Gostje so po napaki Kamničank še enkrat prišle do vodstva (6:8), toda po napadu Charukove so domače odbojkarice prvič v tretjem nizu povedle (9:8). Na servis Žužkove so po zaostanku treh točk Grosupeljčanke na trinajsti točki izid še zadnjih izenačile, po zaostanku štirih točk pa so se domačinkam še približale na točko zaostanka (16:17), toda s petimi zaporednimi točkami so Kamničanke le strle njihov odpor. Zadnji dve točki na tekmi je dosegla Charukova.

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Nekaj manj kot dva niza smo dobro stali na igrišču, potem pa smo v nekem trenutku nekoliko padli v igri, kar je bilo dovolj, da smo imeli potem v tretjem nizu določene težave. Grosupeljčanke so skozi celotno tekmo ‘pritiskale’ s servisom, kar smo pričakovali, prav tako, da bodo v napadu igrale na vso moč. V tretjem nizu smo bili do 15. točke izenačeni, vendar smo v končnici odreagirali dovolj kakovostno, da smo zlomili njihov odpor. Skratka, za nami je tekma, v kateri smo, ne bom rekel, da smo pokazali dva obraza, ampak v kateri smo videli, ko smo pravi, v narekovanjih videli, kako je to lahko lahko, hkrati pa, ko nekoliko popusti zbranost in ko ima nasprotnik dobre trenutke, kako hitro lahko pademo v težave. To je po eni strani tudi dobro opozorilo za sredino tekmo.«

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh izgubile z Novo KBM Branikom z 1:3 (-13, 25, -18, -10). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 28. februarja, ob 18. uri, v dvorani OŠ Stranje.

Nova KBM Branik – Calcit Volley  3:1 II  (13, -25, 18, 10)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 60, sodnika: Strmčnik, Tovornik.

Nova KBM Branik: Mlakar 26, K., Milošič 2, Kneževič 1, Štampar 7, Ulrih (L), Lekše 13, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 5, N. Milošič 13, Potokar 3, Tišma 5. Trener: Žiga Kos.

Calcit Volley II: Mohorič, Špoljarič 6, Topič 6, Maček 7, Vravnik, Lončar, Stupar, Butalič (L), Žvegla, Sitar 7, Gojak (L), Vukojević 9, Gimpelj 11. Trenerka: Tjaša Gadža.

Med tednom so varovanke Tjaše Gadža v osmini finala pokala Slovenije doma premagale Ankarančanke, zato so lahko popolnoma sproščene odšle na prvo četrtfinalno tekmo Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v Mariboru. Čeprav so domače odbojkarice tri nize dokaj prepričljivo dobile, so Kamničanke z zmago v drugem nizu samo potrdile, da so se zasluženo uvrstile med osem najboljših ekip v Sloveniji tudi v državnem prvenstvu.

S točko Anje Maček so Kamničanke uvodni niz začele z vodstvom z 2:0, zadnjič pa so v njem vodile pri izidu 4:3. Do izida 6:8 so še sledile domači ekipi, ki je nato s šestimi zaporednimi točkami povedle s 14:6, s čimer je bil niz odločen. Mariborčanke so bile boljše v vseh elementih igre, niz pa je končala Tali Lekše.

Čeprav so prvi niz kamniške odbojkarice visoko izgubile, so drugega začele na najboljši možni način, saj so na servis Kaje Gimpelj in uspešnem napadu Zale Špoljarič Mariborčankam pobegnile za pet točk (11:6). Na 12. točki so domačinke izid izenačile, s točko Štampar pa so povedle s 17:16. Čeprav so z asom Tišme prišle tudi do dveh točk prednosti (21:19), je hitro sledil kamniški odgovor, kajti po asu Tine Topič je bilo 21:21. V napeti končnici so s točko Špoljaričeve prve do zaključne žoge prišle Kamničanke, tretjo pa je nato izkoristila Mačkova.

Po izguboljenem nizu so bankirke le strnile svoje vrste in ob boljšem servisu so z asom Nike Milošič povedle z 10:3. Visoke prednosti domače odbojkarice niso več izpustile iz rok. Nekajkrat so se jim Kamničanke še približale na štiri točke zaostanka, prvič pri izidu 8:12, zadnjič pa pri izidu 17:21, vse dvome pa je razrešila Iza Mlakar. Tudi v četrtem nizu so Mariborčanke hitro prišle do visoke prednosti. Že sredi niza je bilo 14:5, s tem pa je bila tekma tudi odločena.

Tina Topič, igralka Calcit Volleyja: »V tekmo smo stopile sproščeno s ciljem, da pokažemo dobro igro in v njej uživamo. Veselimo se sredine tekme in domačega terena. Ob podpori iz tribun se bomo potrudile, da svojo igro še nadgradimo.«

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Calcit Volley

 

Tagi