4. gorski tek od Dobenskega hrama do Mengeške koče

V torek, 26. decembra 2023, je potekal že četrti gorski tek med Dobenskim hramom in Mengeško kočo, ki je privabil številne tekače in ljubitelje gorskih tekov. Tokrat se je na pot podalo 84 tekačev. Organizacijo prireditve je odlično izpeljalo 4.

Člani društva so s svojo predanostjo in trudom znova omogočili nemoteno izvedbo teka.

Oba najboljša tekača v moški in ženski konkurenci sta navdušila s svojo vzdržljivostjo in hitrostjo, kar je dodalo tekmovanju poseben čar. Najboljši moški tekmovalec je bil Matej Letojne, ki je dobrih pet kilometrov dolgo progo pretekel s časom 20:37. Med tekačicami je bila najhitrejša Nuša Mali, ki je dosegla čas 22:31, in z odličnim tekom dosegla rekordni čas med ženskami, za kar je prejela posebno nagrado. Najboljšim tekačem v posameznih kategorijah so medalje in nagrade podelili glavni sponzorji teka, Robert Jankovič iz Dobenskega hrama in Jure Repanšek ml. iz Mengeške koče ter Franci Hribar.

Dogodek je povezoval Anže Bašelj, ki je s svojo energijo ohranjal napetost med tekmovalci in gledalci, da pa dogodek ne bo ostal neopažen, je prispevek o teku posnela RTV Slovenija in s tem navdušila gledalce za sodelovanje na prihodnjem teku.

Zahvaljujemo vsem tekačem in številnim navijačem, ki so s svojo podporo naredili ta dan še bolj poseben. Gorski tek od Dobenskega hrama do Mengeške koče je znova postal nepozaben dogodek, ki je združil ljubitelje gorskega teka in narave. Naslednje leto bodo tekači na že 5. gorskem teku tekli v obratni smeri kot letos: start bo na Mengeški koči, cilj pa na Dobenu, pri gostišču Dobenski hram.

Avtor: Kolesarsko društvo Mengeš; Foto: Kolesarsko društvo Mengeš

Tagi