25 točk Maše Pucelj za novo zmago

Calcit Volley

Odbojkarica Calcit Volleyja so v sedmem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Ankaran s 3:0 (21, 14, 18). V prihodnjem krogu bodo že v petek, 9. februarja, ob 20.30, gostovale pri ekipi SIP Šempeter.

Calcit Volley – Ankaran  3:0 (21, 14, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Pevc, Hafnar.

Calcit Volley: Rituper, Radišković, Šen 6, Najdič 2, Hutinski, Boisa 9, Charuk 6, Grubišič Čabo (L), Pucelj 25, Čižman 9, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Ankaran: Strgar (L), Bednjanič, Korpnik, Labinjan 1, Kovačič, Stikić 9, Forštnarič 4, Valenčič 9, Cvitanović (L), Pickering 8, Jurič, Pangerc, Zolota 10. Trener: Ivica Radočaj.

Aktualne slovenske državne prvakinje so si že štiri kroge pred koncem rednega dela državnega prvenstva z zmago v Kopru v prejšnjem krogu zagotovile prvo mesto in s tem prednost domačega igrišča v končnici. Prvo mesto na lestvici so z zmago proti Ankaranu samo še potrdile. V prvem nizu so gostje še držale korak z domačo ekipo, nekaj časa tudi vodile, v drugem in tretjem pa so Kamničanke samo potrdile svojo premoč. S kar 25 točkami v treh nizih se je, ob 64-odstotni uspešnosti v napadu, izkazala Maša Pucelj.

Začetek prvega niza se za domačo ekipo ni začel ravno obetavno, kajti po asu Sare Valenčič, ki je bila nato uspešna še v bloku, so Ankarančanke povedle z 9:5 in šele Neja Čižman je prekinila serijo njihovih štirih zaporednih točk. Štiri točke prednosti so imele tudi še po novem asu, tokrat Žive Labinjan (12:8), toda na servis Naje Boisa in točki Pucljeve je bilo le še 12:11 za gostje, zato je Ivica Radočaj vzel polminutni odmor. Po vrnitvi na igrišče, je Boisa dosegla še svoj drugi as za novo izenačenje. Ankarančanke so hitro prišle do novega vodstva, ki je trajalo do asa Asje Šen, ki je z asom izenačila izid na 18:18, spet pa je bila Pucljeva tista, ki Kamničanke, s svojo že osmo točko v prvem nizu, popeljala do novega minimalnega vodstva (19:18). Radočaj je vzel še drugi polminutni odmor, vendar so po njem domače odbojkarice dosegle še dve točki. Niz s tem še ni bil odločen, kajti po dveh lastnih napakah Kamničanke so gostje zaostajale le še za točko, toda po asu Lucille Charuk so domače odbojkarice prišle do treh zaključnih žog za zmago v prvem nizu. Po napaki gostij so izkoristile prvo.

Drugi niz je bil praktično odločen že ob samem uvodu, ko so Kamničanke po treh zaporednih točkah povedle s 6:0, po novi točki razigrane Pucljeve z 9:1 in asu Boise s 16:6. V igri domače ekipe je prišlo do manjšega padca zbranosti, tako da so Ankarančanke z dvema asoma Stikić svoj zaostanek znižale na sedem točk (9:16). To pa je bilo tudi bolj ali manj vse, kar so v drugem nizu storile ankaranske odbojkarice, kajti po bloku Pucljeve je bilo že spet plus deset za domačo ekipo (20:10). Vodstvo za 2:0 v nizih je potrdila nezaustavljiva Pucljeva.

Čeprav so tudi v tretjem nizu domače odbojkarice hitro prišle do visoke prednosti (7:2), je bila vsaj do sredine niza tekma veliko bolj izenačena kot v drugem nizu, kajti po dveh zaporednih asih Amande Pickernig sta bili ekipi na deveti točki že skupaj. A ne za dolgo, kajti po bloku Charukove je bilo 13:9 za Kamničanke, ki prednosti niso več izpustile iz rok. Z asom Sare Najdič so gostjam pobegnile za šest točk (19:13), kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje tekme. Za prvo zaključno žogo je z asom poskrbela Boisa, drugo je nato v zmago spremenila najboljša igralka tekme, Maša Pucelj.

Avtor: Miha Štamcar ; Foto: Klemen Brumec

Tagi