24. Pokal občine Domžale – kegljanje slovenskih paraplegikov

Kegljaški turnir slovenskih paraplegikov je letos že 24. privabil na kegljišče v Kamniku ter na zaključek turnirja na Količevo številne slovenske paraplegike, v okviru katerih je veliko športnikov, ki imajo kegljanje posebej radi. 24. Turnir slovenskih paraplegikov za Pokal Občine Domžale, s katerim so se spomnili praznika naše občine je zelo lepo uspel – tako po zaslugi Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, še posebej pa njihove članice Cvetke Štirn in njene družine, ki je tudi letos vzorno pomagala pri organizaciji in izvedbi turnirja. Ta se je začel na kegljišču v Kamniku, kjer so športniki pokazali veliko hrabrosti in predvsem natančnih metov, pa tudi prijateljstva in veselja, da se na turnirju ponovno srečajo.

Prijateljsko srečanje s podelitvijo priznanj in pokalov ter prijetnim druženjem na Količevem je pokazalo, kako so tudi paraplegiki v času korone pogrešali srečanja in prijetno druženje. Pri svečani podelitvi smo lahko pozdravili Mirjam Kanalec, predsednico Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, glavno organizatorko Cvetko ŠtirnEvo Pahovnik, vodjo športa v DP, med posebnimi gosti, ki so pozdravili vse prisotne ter jim zaželeli uspešno delo in prijetno počutje, pa Marjana Ravnikarja, podžupana Občine Domžale, Mateja Slaparja, župana Občine Kamnik, in Petra Robnika, predsednika Skupščine paraplegikov Slovenije, ki so vsi sodelovali pri podelitvi priznanj, medalj in pokalov ter praktičnih nagrad. Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine pa je Občini Domžale ob prazniku in 70-letnici ustanovitve mestne občine podelilo umetniško sliko Željka Vertlja (VDMFK) ter izrazilo željo, da se uspešno sodelovanje nadaljuje tudi v prihodnje. Zapišemo naj še, da so organizatorji – Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine na slovesnost povabili tudi vse člane z območja naše občine, k prijetnemu razpoloženju pa je prispeval tudi harmonikar Robert Stopar.

Poglejmo še rezultate:

Za Pokal Občine Domžale

Med posamezniki – moški je prvo mesto osvojil Anton KANC, DP Novo mesto pred Romanom HRŽENJAKOM, DP Celje, tretji pa je bil Viktor RUPNIK, DP Ljubljana. Med dekleti posamezno je bila najboljša Senka IVANIŠEVIČ, DP Ljubljana, pred Martino GLAVIČ, DP Novo mesto, ter Marijo KEREC, DP Maribor. Med veterani in tetraplegiki je prvo mesto osvojil Ludvik ŠKRABAN, DP Murska Sobota, drugi je bil Franc KUHELJ, DP Novo mesto, Feliks Burger, Ljubljana pa je zasedel tretje mesto. Med ekipami je tretje mesto in pokal prejelo DP Maribor, ekipa DP Ljubljane je bila druga, prehodni pokal pa so osvojili paraplegiki kegljači iz DP Novo mesto.

Hkrati so podelili priznanja, medalje in pokale tudi po 4. kolu lige Zveze paraplegikov v kegljanju, kjer je DP Jugozahodne Štajerske osvojila tretje mesto, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja je bila druga, najboljši kegljači paraplegiki pa prihajajo iz DP ljubljanske pokrajine. Čestitamo!

Organizatorji se iskreno zahvaljujejo vsem sponzorjem in donatorjem:

Občini Domžale kot pokroviteljici; ostali donatorji in sponzorji pa so bili:

  • Zavod za šport in rekreacijo Domžale,
  • Klimer Štirn & co d.n.o.Vir,
  • G3 Spirits d.o.o. Komenda,
  • MG inštalaterstvo d.o.o Krtina,  Helpy Albena d.o.o.Trzin,
  • Avto GP – Peter Govejšek s.p. Brezje,
  • Freddy SLO, Modum d,o,o, – ga. Maja Kesič Domžale, Elektro Verpex  – g. Peter Verbič;  Pomoč na cesti, Božo Kveder  Krtina,  Janez Mal Moravče, Zavarovalnica Triglav d.d. Ljubljana.

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je ob koncu uspešnega turnirja zapisalo:

»Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine se vam iskreno zahvaljujemo za obisk, pomoč pri organizaciji in dolgoletno podporo našemu društvu. Z vašo pomočjo nam je uspelo uspešno izpeljati že štiriindvajseti turnir v kegljanju slovenskih paraplegikov za Pokal občine Domžale. S tem ste znova dokazali svojo srčnost ter posluh za šibkejše in odrinjene na rob družbe. Še enkrat se vam iz srca zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.«

Avtorica: Vera Vojska; Foto, video: Miro Pivar

Tagi