23. kegljanje slovenskih paraplegikov ob občinskem prazniku

Zmaga tokrat v Novo mesto

Ena izmed stalnic v programu obeležitve praznika Občine Domžale je kegljanje slovenskih paraplegikov za Pokal Domžal, ki je letos, ob upoštevanju vseh ukrepov v boju proti pandemiji, potekalo že 23. v organizaciji Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Društvo je po svoji aktivnosti zelo poznano in posebej na športnem področju skuša navdušiti kar največ svojih članov tako za rekreacijo kot tekmovalni šport.

Sprva so sicer načrtovali, da bi bilo tekmovanje v dneh ob 19. aprilu – prazniku Občine Domžale, vendar so morali tekmovanje tako zaradi zasedenosti kegljišča v Kamniku, kakor tudi zaradi sproščanja ukrepov, prestaviti na maj. Tako so se paraplegiki-kegljači in kegljačice, njihovi sorodniki ter prijatelji zbrali 15. maja 2021 v jutranjih urah na kamniškem kegljišču. Tudi letos se je za organizacijo in izvedbo tekmovanja v kegljanju posebej potrudila znana slovenska kegljačica Cvetka Štirn, ki je podobno kot vse svoje življenje, z veliko optimizma čakala, da se tudi letos dobijo v Domžalah ter se tradicionalno pomerijo v kegljanju za Pokal Domžal in tako proslavijo praznik občine, s katero društvo lepo sodeluje.

Na kegljišče v Kamnik jih je pripeljalo veselje, da se spet vidijo, hkrati pa tudi tekmovalna zagnanost, ki je bila zaradi epidemije v letošnjih prvih mesecih ovirana in je zato kegljanje za Pokal Domžal za njih pomenilo prvo letošnjo tekmo tudi v ligaškem tekmovanju. Pa se to ni dosti poznalo, saj so se prav vsi z visoko tekmovalnostjo in dobre volje lotili tekmovanja in se veselili uspehov drug drugega.

40 kegljačev in kegljačic iz sedmih medobčinskih društev paraplegikov – posebej fantje, posebej dekleta, tetraplegiki in veterani pa v združeni konkurenci, se je ob sodelovanju sodnikov Kegljaškega kluba Kamnik, Francija Grubarja in Ljube Babnik, pomerilo v metu 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje.

Med ekipami je zmagalo Društvo paraplegikov Novo mesto s 1.596 podrtimi keglji. Ekipa je ponovila lansko letni uspeh in osvojila prehodni Pokal Domžale. Drugi so bili kegljači DP ljubljanske regije, ki so podrli 20 kegljev manj kot zmagovalci, pokal za tretje mesto pa so prejeli tekmovalci DP Maribor, četrto mesto je pripadlo DP Celje, peti so bili tekmovalci DP Gorica, šesti DP Murska Sobota, sedmi pa DP Istre in Krasa. Med člani je zmagal Viktor Rupnik, DP ljubljanske pokrajine, pred Tonetom Kancem, DP Novo mesto, tretji je bil Miran Jernejšek, DP Maribor. Med kegljačicami je tudi letos zmagala Senka Ivaniševič, DP ljubljanske regije, pred Martino Glavič, DP Novo mesto ter Majdo Ravnikar, DP ljubljanske pokrajine. V združeni kategoriji tetraplegikov in veteranov je bil najboljši Aleš Povše, DP Celje, pred Francem Kuheljem, DP Novo mesto in Janezom Kokaljem, DP ljubljanske regije.

Zaključna slovesnost je bila zaradi ukrepov okrnjena, pa zato nič manj prisrčna in slovesna. Prisotne je nagovorila Mirjam Kanalec, predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, jim čestitala za uspešno tekmovanje, posebej pa pohvalila glavno organizatorko Cvetko Štirn, ki je vodila tudi slovesno podelitev pokalov in praktičnih nagrad najuspešnejšim. Obe sta se zahvalili tudi Občini Domžale in županu Toniju Dragarju za podporo, enako vsem sponzorjem in donatorjem, hkrati pa izrazili željo, da se tekmovanje za Pokal Domžal ob prazniku občine nadaljuje ter občini ter njenim občanom in občankam zaželeli vse dobro in uspešno.

Društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje in želi veliko uspehov vsem sponzorjem in donatorjem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi 23. kegljanja slovenskih paraplegikov za Pokal Domžal, še posebej pa: Občini Domžale kot pokrovitelju, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale ter Klimer Štirn & co d.n.o. Vir, Pomoč na cesti, Božo Kveder Krtina, Janez Mal Moravče, Ele,ktro Verpex – g. Peter Verbič; MG inštalaterstvo d.o.o Krtina, Helpy Trzin, Brown Forman Worldwide d.o.o. Ljubljana, Avto GP – Peter Govejšek s.p. Brezje, Freddy SLO, Modum d,o,o, – ga. Maja Kesič Domžale.

Vsem udeležencem, posebej pa najboljšim še enkrat iskrene čestitke in dobrodošli tudi v letu 2022 na tekmovanju za Pokal Domžal.

Vera Vojska

 

Tagi