Domžalski vsestranski metalec Jože Pirnat ob Abrahamu dosegel državni rekord v metalskem peteroboju

V Športnem parku Domžale je v soboto, 13. aprila 2020, v organizaciji Atletskega kluba Domžale potekalo Odprto prvenstvo Slovenije v metalskem peteroboju za veterane, ki se ga je udeležilo štiriindvajset veterank in veteranov iz AK Domžale, VAD Ljubljana, AD Posočje Tolmin, AK Žalec, AK Rudar Trbovlje, AK Ptuj, AK Kranj, AK Beltinci, ŠD Radenci, AK Triglav iz Kranja, AK Kladivar ter štirje tekmovalci iz hrvaških atletskih klubov.

V močni konkurenci atletov metalcev, starih od štirideset pa vse do petinosemdeset let, so tekmovali v petih disciplinah, orodja pa so bila po teži razporejena glede na starost tekmovalcev. Večina tekmovalcev se je pomerila v metu kladiva, diska, krogle, kopja ter gira. Nekaj tekmovalcev pa se je odločilo tekmovati samo v svojih paradnih disciplinah.

Hkrati s prvenstvom v peteroboju, se je rezultat štel tudi za pokal »Kaštivnikov memorial«. V skupni razvrstitvi je največ točk in sicer kar 3840, zbral veteran Atletskega kluba Domžale Jože Pirnat, ki je ravno na svoj petdeseti rojstni dan dosegel veliko zmago ter obenem dosegel še slovenski rekord od 50 do 54 let v metalskem peteroboju ter tretji rezultat vseh kategorij v vseh časih. Kot je za naš portal dejal slavljenec in zmagovalec Jože Pirnat, je ta rezultat v evropskem veteranskem peteroboju primerljiv s tretjim mestom in bronasto medaljo.

Med tekmovalkami in tekmovalci je bilo veliko takšnih, ki so v mlajših letih in tudi kot veterani dosegali državne in meddržavne rekorde. Zato vsako leto v mesecu juniju zelo radi pridejo v Domžale, kjer se ob tekmovanju tudi prijetno družijo ter obujajo spomine. Pred podelitvijo medalj, ki potekala na Stadionu Domžale, so se tekmovalci okrepčali s hrano in pijačo, slavljencu pa zapeli vse najboljše za 50. rojstni dan ter mu podarili sliko in spominski pokalček.

Gregor Golja, predsednik Atletskega kluba Domžale se je ob tej priložnosti zahvalil vsem tekmovalcem in sodnikom za uspešno izpeljan peteroboj in seveda tudi domačim članom kluba, ki so požrtvovalno prispevali svoj trud in čas, da je bilo tekmovanje uspešno izpeljano.

Tudi z naše strani vsem tekmovalcem čestitke za njihov prispevek na tekmovanju, prvim trem v vseh kategorijah za prejete medalje ter slavljencu za prejeti pokal, rekord ter okroglo obletnico.

Več fotoutrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi