Domžalski vojaki na preizkušnji

Za članskim moštvom Nogometnega kluba Domžale je prav poseben konec tedna. Strokovno vodstvo, na čelu s trenerjem Luko Elsnerjem, se je odločilo, da popestri enega od treningov med reprezentančnim odmorom, zato je svoje varovance odpeljalo na vojaški poligon. V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani jih je sprejelo prijazno osebje, ki pa je bilo med samo vadbo do gostov neizprosno in nepopustljivo.

Po uvodnem pozdravu in krajšem ogledu vojašnice, ki ga je pripravil podpolkovnik Srečko Matovič, načelnik sektorja za civilno-vojaško sodelovanje v poveljstvu 1. brigade slovenske vojske, je nogometaše dvakratnih državnih prvakov prevzel višji vodnik Srebrenko Rakovič, pripadnik in inštruktor vojaške policije. Sproščenost in nasmeh sta ob prikazu premagovanja taktične steze in pehotnega poligona hitro zapustila obraze igralcev, saj jim je bilo nemudoma jasno, da jih čaka naporen trening.

V vojski sta najbolj cenjeni vrednoti red ter disciplina in domžalski nogometaši – nihče od igralcev ni služil vojaškega roka – so imeli v uvodu treninga na tem področju določene težave. Njihov tokratni trener, Srebrenko Rakovič, je pomanjkljivost hitro odpravil in kapetan Darko Zec je moral na vsakem koraku skrbeti za mir, urejenost in usklajenost svoje čete. Igralci so skozi vrsto koordinacijskih in kondicijskih vaj spoznali, da imata vojaška disciplina in taktična disciplina na nogometnem igrišču veliko skupnega.

Ob koncu treninga je sledil še obračun ekip, ki sta ju vodila Izidor Balažič, študent varnostnih ved je izstopal tako s primerno opremo kot tudi s kvaliteto opravljenih nalog, ter Anže Jelar. Igralci so morali s petimi različnimi vajami – mačje plazenje, nizko plazenje, prevali naprej, prevali nazaj in sprint – v najkrajšem možnem času premagati določeno razdaljo. V tesnem obračunu je slavila ekipa 22-letnega Gorenjca, ki si je za nagrado prislužila prho. Na drugi strani pa je, kljub obljubljeni kazni, tudi moštvo 22-letnega vratarja lahko končalo s treningom, saj je bil tokratni trener zadovoljen s prikazanim.

Po končanem treningu je nogometaše znova pod svoje okrilje dobil Luka Elsner, ki se je v imenu Nogometnega kluba Domžale osebju vojašnice Edvarda Peperka zahvalil za izkazano gostoljubje in za kvalitetno opravljen kondicijski trening.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Grega Krmavnar; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi