Domžalski tekači ekipno sedmi na jubilejnem 50. Krosu občinskih reprezentanc

Domžalska občina je tudi letos nastopila na Krosu občinskih reprezentanc, ki so ga znova gostile Ravne na Koroškem. V že 50. izvedbi tega tekmovanja smo Domžalčani končali na sedmem mestu ekipno, za posamični rezultat dneva je s tretjim mestom poskrbela pionirka Špela Ručman, Nina Pavlič Hren in Sopia Kokot sta bili med mlajšimi mladinkami ekipno drugi.

Domžalsko ekipo, ki se je 8. septembra 2016, podala v Ravne, so sestavljali atleti obeh domžalskih klubov, AK Domžale in AD AS ter tudi nekateri tekači, ki so se odlično odrezali na nedavnem občinskem krosu na Viru. Točno 20 tekačev in tekačic je 'domžalsko reprezentanco' z osvojenimi 23 točkami popeljalo do ekipnega sedmega mesta, kar je dve mesti višje od lanske uvrstitve. Peto mesto je bilo z nekoliko močnejšo ekipo na dosegu roke, na vrhu so kraljevali Sevnica (68 točk), Celje (61) in Novo mesto (53). Posamično so člani Domžal zabeležili enajst uvrstitev med prvo deseterico nastopajočih.

Že med najmlajšimi nastopajočimi , pionirji letnika 2004, je Pavel Trojer pritekel do osmega mesta, s časom 3:47,0 je premagal 1000 metrov dolgo progo po parku, s katero so se spopadle vse kategorije od pionirjev do mlajših mladink. Deveta je bila med pionirkami v isti starosti kategoriji Eva Hasanagič (3:59,9). Evin uspeh, deveto mesto je med pionirji letnika 2003 ponovil Alex Kepic (3:32,4), skupaj z Martinom Močnikom na 13. mestu (3:35,8) pa sta ekipno končala le dve točki od odra za zmagovalce.
Osmi je bil kategorijo višje Pavel Trojer z rezultatom 3:21,2, v isti starostni kategoriji tekačic 2002 pa je tretje mesto osvojila Špela Ručman. S časom 3:44,4 je pritekla do svojega uspeha kariere, a ob odsotnosti Maje Per, letos domžalske in tudi slovenske najuspešnejše tekačice na srednje proge v tej kategoriji, ni mogla izboljšati lanskega dosežka, ko je bila naveza Maja-Špela druga na tem krosu. Deseti je bil Nejc Povše med pionirji letnika 2001, potem ko je 1000 metrov po idiličnem parku premagal v času 3:25,8.

Nina Pavlič Hren (št. 200) je napadala zmago, a tokrat ostala tudi brez tolažilne nagrade – medalje drugega leska.

Pričakovana medalje je v zadnjem delu ušla Nini Pavlič Hren v konkurenci mlajših mladink. Po pogumnem teku v ospredju je v zaključku popustila in padla na četrto mesto, njen čas v cilju je znašal 3:26,7. Do medalja sta ji zmanjkali dve sekundi. Druga domžalska atletinja Sofia Kokot je bila sedma ((3:42,4), tretja Špela Kršinar (3:49,5) pa deveta. Ekipno sta bili Nina in Sofia – z vsake ekipe se za končni uspeh štejeta najboljša dva nastopajoča – srebrni.

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal tudi Jakob Mali med mlajšimi mladinci. V izjemo močni konkurenci je moral priznati premoč le trem atletom, ki jim je letos na stezi gledal v hrbet. Dva kroga oziroma 2000 metrov dolgo progo je zmogel v času 6:40,6, skupaj z Maticem Ulčarjem na devetem mestu (7:06,4) pa sta ekipno končala na četrtem mestu.

Domžalska ekipa, ki je v letih 2008 in 2009 ob sodelovanju tudi s kamniškimi atleti pritekla tudi do velike ekipne zmage, tokrat ob odsotnosti nastopajočih v članski in starejši-mladinski kategoriji ter odpovedi nekaterih povabljenih atletov, višje od petega mesta ne bi mogla. A to je že priložnost za drugo leto.

Avtor: Domen Jarc; Foto: Metod Močnik
Tagi