Domžalski športni direndaj

Društvo Šola zdravja je v soboto, 29. marca 2014, od 8. do 14. ure v Domžalah organiziralo veliko medgeneracijsko športno druženje, ki so ga poimenovali »Domžalski športni direndaj.«

Prireditev je se je odvijala na dveh lokacijah: v Športnem parku Domžale in na sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici; od Ihana do Radomelj. Telovadba »1000 gibov« je potekala na košarkarskem igrišču v Športnem parku Domžale ob 8.00, 9.00 in 10.00 uri (30 min). Direndajski pohod po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici od Ihana do Radomelj se je začel po prvi telovadbi in je trajal vse do 14.00 ure.

Prva trasa (1.800 m v eno smer), ki je bila primerna za družine z otroci, je potekala proti Ihanu do vagona, ki je razstavljen na začetku poti in ob katerem so tudi igrala. Tam so pohodnike pričakale pravljičarka Kaya Sea Kimylangh z lepo pravljico Resnične sanje, ter animatorke iz Športnega atletskega društva ŠAD Mavrica, ki so poskrbele za igrice in risanje najmlajših. Druga točka je bila v bližini nadvoza avtoceste, kjer sta animatorja ŠAD Mavrice poskrbela, da so pohodniki malo napenjali mišice, saj je bilo z lokom potrebno zadeti tarčo. Tretja točka je bila pri Ten Tenu ob in na igralih, kjer so se otroci spuščali po toboganu ter se šli z animatorji ŠAD Mavrica lepe igrice.

Druga trasa (5.100 m v eno smer) pa je potekala od domžalskega stadiona do Radomelj. Prva točka je bila ob fitnes napravah nasproti Šumberka, kjer je Nejc nazorno pokazal, udeleženci pa so izvajali vaje, ki so primerne za razgibavanje po poškodbah, drugo postajo so zasedli člani Šola Zdravja iz Domžal, ki so nas naučili igranja z obročem. Po nekaj neuspelih poskusih nam je na koncu uspelo obroč vrteti okoli bokov kar nekaj časa, poleg so se predstavili tudi člani Joga Smeha. Pred Bernardom, nasproti vrtca na Viru je potekala šola Nordijske hoje, kjer so se pohodniki poučili , kako pravilno hoditi s palicami, kakšne palice nabaviti ….

Animatorske postaje – Na direndajskem pohodu je bilo 10 postaj z animatorji iz različnih društev.  Po koncu pohoda smo se ustavili še v Restavraciji Park na kosilu. Res super akcija, saj je geslo društev, ki so sodelovala na Domžalskem športnem direndaju, da ljudi pripravijo do gibanja in s tem do čim manj sedenja pred računalnikom ter televizorjem.

Več foto utrinkov iz Domžalskega športnega direndaja si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Janez Ravnikar; Video: Miro Pivar
Tagi