Domžalski šampion Marjan Bolhar bogato športno kariero zaključil z bronastim odličjem

Ta teden smo na našem portalu poročali, da odlični kickboxer Marjan Bolhar s Svetovnega prvenstva v kickboxingu, ki te dni poteka v Beogradu v Domžale prinaša kolajno. V četrfinalu se je soočil z aktualnim balkanskim prvakom, Srbom Stefano Janjatovom in si s tem že prislužil odličje in nastop v polfinalu.

Nastopa v polfinalu izkušeni borec Marjan Bolhar ni mogel nadaljevati, saj ima od zadnje borbe z aktualnim balkanskim prvakom poškodovan center za ravnotežje. V tamkajšnji bolnišnici je opravil že tudi več pregledov. Nastop v polfinalu mu zaradi poškodbe niso dovolili. Marjan je tako na tem svetovnem prvenstvu uspelo osvojiti bronasto odličje, kar je več kot odličen rezultat ob zaključku njegove bogate športne kariere, kljub temu, da si je močno želel nastopiti v nadaljevanju tekmovanja.

Izkušeni 38-letni Domžalčan je bil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Turčiji že bronast. Pot do žlahtnejšega odličja mu je takrat preprečila poškodba križnih vezi, a je spričo odličnih predstav na prvenstvu kljub temu prejel prestižno nagrado za najboljšega borca v disciplini kick-light. Zaradi poškodbe je bil primoran izpustiti tudi lansko evropsko prvenstvo v Mariboru. Letos se po dvojni operaciji križnih vezi in dolgotrajni strokovni rehabilitaciji vrnil na seznam reprezentančnega selektorja Bojana Korošca.

Domžalski šampion in ambasador športa je z nastopom na tem svetovnem prvenstvu zaključil svojo bogato tekmovalno kariero. V prihodnosti pa ga čakajo novi izzivi. Je pa vsekakor Marjan zgled številnim mlajšim športnikom, da se da z voljo, trdim delom in odrekanjem doseči marsikaj. V svoji bogati zbirki, za seboj ima kar 200 borb, ima dvakratni zlati pas prvakov, dvakratno jekleno pest Slovenije, prejel je nagrado za naj mladinca. V Torontu pa je dvakrat zaporedoma prejel šampionski pas v kickboxingu.

V kickboxing športu je dosegel naslednja odličja:

  • 7-kratni članski prvak,
  • 1. mesto Balkansko prvenstvo,
  • 1. mesto Evropski pokal,
  • 1. mesto Svetovni pokal "Best fighter",
  • Best fighter World kickboxing championships.

V boksu je dosegel naslednja odličja:

  • 2-krat Zlati pas boks prvakov,
  • 2-krat Jeklena pest Slovenije,
  • 2-krat državni članski boks prva.
  • prejel pa je tudi nagrado za naj boks mladinca. 

Poleg vsega tega ima črni pas v kickboxingu 3. dan in črni pas 1. dan v Aikidu.

Marjanu čestitamo za njegov zadnji več kot odličen uspeh. Obenem gredo čestitke tudi za vso njegovo bogato športno kariero, saj je dokazal, da je mogoče v življenju doseči marsikaj.

Več o njegovi bogati športni karieri si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije; Video: Tomaž Knavs
Tagi