Domžalski potapljači na Sveti Marini pri Rabcu

V nedeljo 26. oktobra 2014, ko je v bližnjih hribih zapadel prvi sneg, smo se domžalski potapljači napotili na potapljanje v kamp Sveta Marina pri Rabcu.

Morje je bil zaradi burje kar močno valovito. Za pogoje potapljanja smo povprašali lokalni Potapljaški center Murena, kjer smo se tudi prijavili. V morju so vili močni tokovi, predvsem je bil močen tok iz obale proti morju, na katerega smo morali zelo paziti, da nas ni potegnil v vase.

V vodi je bilo dokaj mirno, tako da smo lahko opravili osnovne vaje, ter naredili še nekaj lepih fotografij, ki si jih lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Vabilo na Halloween dive 31. oktobra 2014, ob 18. uri na velenjsko jezero
Potop je primeren za potapljače z dobro kontrolo plovnosti, saj jezersko dno prekriva mulj in se ob stiku z njim voda zelo skali. Vidljivost v velenjskem jezeru niha med slabo (2 metra) in dobro (več kot 5 metrov), voda je rjave barve. Temu dodamo še situacijo nočnega potopa in skupino, tako da za voljo lepega potopa "oračev" ne moremo vzeti s sabo.

Vsi zainteresirani potapljači, ki bi se radi udeležili tega potopa, se javite na telefonsko številko 041 360 153 (Franc Grčar).

Več info o lokaciji: http://pas.s56g.net/pdf/045_Velenje.pdf

Avtor: Franc Grčar; Foto: Franc Grčar
Tagi