Domžalski poklicni gasilci organizatorji 20. veleslaloma Združenja slovenskih poklicnih gasilcev

Slovenski poklicni gasilci so se v sredo, 4. marca 2020, na Krvavcu pomerili v veleslalomski tekmi, kjer so novozapadli sneg in nekaj sramežljivih sončnih žarkov pričarali lepo zimsko kuliso. 70 tekmovalcev se je bolj ali manj uspešno spopadlo s progo, na kateri je najhitrejši čas z 26.89 postavil Oto Špiler iz PGD Trbovlje mesto. Vse tekmovalce je na progi s komentarji spodbujal športni novinar Gašper Bolhar – Gapi, ki je poskrbel za veliko smeha med gledalci in navijači. Po tekmovalnem delu prireditve, za katerega je poskrbel Matjaž Goltez z ekipo, je sledilo odlično kosilo na Plaži Krvavec.

Gasilci CZR Domžale so potrdili, da poleg gašenja in reševanja z odliko izpeljejo tudi organizacijo prireditve, kar nenazadnje vsako leto dokazujejo in potrjujejo z odlično izpeljavo oktobrskega dneva CZR ter (so)organizacijo vsakoletnih zaščitno-reševalnih vaj.

Andrej Jarc, direktor CZR Domžale in vodja tekmovanja, je pred razglasitvijo rezultatov poudaril, da je druženje v sproščenem vzdušju ena izmed najpomembnejših postranskih dejavnosti poklicnih gasilcev, česar se od vsega začetka vodenja enote CZR Domžale zaveda tudi sam. Odziv zaposlenih na dogodke, ki jih organizirajo v okviru enote CZR Domžale (kolesarjenja, izleti, strokovne ekskurzije, teki…) je vedno izredno pozitiven, zato je bila odločitev, da se organizacijsko preizkusijo tudi na »državnem nivoju«, lahka. Zahvalil se je vsem udeležencem, še posebej pa sodelavcem CZR Domžale, ki so sodelovali pri organizaciji prireditve.

Sledila je razglasitev zmagovalcev petih smučarskih in ene deskarske kategorije. Vsi prisotni so nazdravili tako dobitnikom pokalov, kot vsem udeležencem veleslalomske tekme, saj so bili zmagovalci prav vsi, ki so se tekmovanja udeležili.

Rezultati po kategorijah:

Kategorija A:
1. Kejžar Robert, GARS Jesenice, 31.45
2. Vodnik Filip, GARS Kranj, 32.72
3. Grošelj Rok, PIGD Tosama, 32.95

Kategorija B:
1. Špilar Oto, PGD Trbovlje-mesto, 26.89
2. Kejžar Klemen, GARS Jesenice, 27.07
3. Babič Aleš, GARS Jesenice, 30.00

Kategorija C:
1. Možina Primož, GARS Jesenice, 27.86
2. Kovač Marko, CZR Domžale, 29.42
3. Jeraj Daniel, GRS Letališče Brnik, 30.37

Kategorija D:
1. Kovač Luka, ZGRS Sežana, 29.18
1. Železnik Urban, GRS Letališče Brnik, 29.18
3. Blaznik Matevž, GARS Kranj, 30.22

Deskarji:
1. Dornik Klemen, PGD Trbovlje-mesto, 39.96
2. Rutnik Rok, GB Maribor, 42.56
3. Rogelj Aleš, GARS Kranj, 44.85

Ekipna razvrstitev:
1. GARS KRANJ
2. CZR DOMŽALE

Po razglasitvi so tekmovalci nestrpno čakali žrebanje nagrad pokroviteljev 20. veleslaloma ZSPG, še posebej je bil svojega povprečnega časa vesel Vidmar Elvis iz GRC Ajdovščina, ki je med količki vijugal natančno 36 sekund in 19 stotink. Za nagrado je prejel nove smuči Salomon, ostalih 18 nagrad pa so prispevali pokrovitelji: Rosenbauer, Kompas Telekomunikacije, Gorski center Krvavec, Gallus, RT tri, Tehnologika, Webo, Peugeot Rodex, Gostilna Rok in Gostilna Soklič.

Prireditev so organizatorji iz Center za zaščito in reševanje Domžale sklenili z napovedjo 21. veleslaloma ZSPG in željo, da se naslednjo leto srečajo v še večjem številu.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi