Domžalski nogometaši vknjižili tretjo ligaško zmago v sezoni

PLTS, 4. kolo: Domžale - Aluminij 3:1

Domžalski nogometaši so na včerajšnjem dvoboju četrtega kola Prve lige Telekom Slovenije vknjižili še tretjo ligaško zmago v sezoni. Pred približnost petsto gledalci so s 3:1 ugnali Aluminij, proti kateremu so se med strelce vpisali Shamar Nicholson, Nermin Haljeta in Agim Ibraimi.

Prav Agim Ibraimi je domžalsko moštvo s pravo mojstrovino v 35. minuti popeljal v vodstvo, po tem ko je z razdalje natančno meril v desni spodnji kot vratarja gostov in tako začel pot do treh točk. “Zelo smo veseli te zmage, ki je velik motiv za naprej. V prvem polčasu smo prikazali zelo dobro predstavo, imeli pobudo, posledično si priigrali tudi precej priložnosti. Dajali smo ritem tekmi in praktično vse imeli v svojih nogah. V drugem delu so nekajkrat nevarno zapretili tudi gostje, a smo tekmo zasluženo uspeli pripeljati do želenega izkupička,“ je uvodoma dejal 29-letni krilni napadalec, ki je včeraj dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni.

Izkušeni makedonski nogometaš je na desni strani zelenice tokrat odlično sodeloval z bočnim branilcem Matijo Romom, ki je v začetni enajsteri zamenjal sedaj že nekdanjega soigralca Matijo Široka. “Sodelovanje z bočnimi branilci je za krilnega nogometaša zelo pomembno, tako v fazi napada kot tudi v času branjenja. S Širokom sva odlično sodelovala, sedaj je njegovo mesto zasedel mladi Rom. Včeraj sva se zelo dobro dopolnjevala, tako je bilo tudi v trenutku, ko sem dosegel zadetek. Pomagal mi je ustvariti prostor, prišel sem do žoge, sprožil in na srečo tudi zadel. Če ne poizkusiš, ne moreš zadeti. Seveda sem zelo vesel zadetka, a najpomembnejša je zmaga,“ poudarja Ibraimi, ki je nato izpostavil še plejado mladcev, ki so se včeraj predstavili v domžalski zasedbi.

Agim Ibraimi

Vsi ti fantje imajo velik potencial, ki ga lahko uresničijo le s trdim delom in igralnimi minutami. Pomembno je tudi, da imajo določene usmeritve s strani nas izkušenejših, ki jim skušamo na vsakem koraku čim bolj pomagati. Moramo jim biti vzor, pri nas lahko vidijo, kako se maksimalno trudimo na vseh treningih in tekmah. V nogometu ni polovičarstva, samo trdo delo prinaša rezultate. Menim, da so naše izkušnje in njihova mladostniška energija idealna kombinacija za naš klub,“ je dodala domžalska desetica.

Spomnimo – v domžalski zasedbi je včeraj igralo pet nogometašev, mlajših od 21 let. V udarni enajsterici sta začela 19-letna Matija Rom in Adam Gnezda Čerin, mesto v konici napada pa je zasedel dve leti starejši Shamar Nicholson, ki ga je v nadaljevanju zamenjal vrstnik Nermin Haljeta. Ob polčasu je v igro vstopil še en produkt domžalske nogometne šole – Blaž Urh, ki je v minulem tednu dopolnil 19 let.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Tagi