Domžalski nogometaši so na najboljši možen način vstopili v zadnji mesec prvoligaškega tekmovanja

PLTS, 30. kolo: Domžale - Ankaran 4:0

Domžalski nogometaši so na najboljši možen način vstopili v zadnji mesec prvoligaškega tekmovanja. V Športnem parku so ob učinkoviti in zelo napadalni igri s kar štirimi zadetki razlike ugnali Ankaran, proti kateremu so vknjižili še četrto medsebojno zmago v tej sezoni.

Tokratno srečanje so rumeni bojevniki odigrali v precej spremenjeni zasedbi, saj sta zaradi poškodb izven kadra ostala Senijad Ibričić in Matija Širok, zaradi prejetih kartonov pa pravice nastopa nista imela Amedej Vetrih ter Ajdin Mulalić. Na klopi je srečanje začel Zeni Husmani, ki še prav tako ni bil pripravljen na največje napore.

Svojo priložnost v prvi enajsterici so tako znova dobili nekateri mlajši nogometaši, ki so s pogumno in agresivno igro povsem enakovredno nadomestili izkušenejše soigralce. Eden takšnih je bil nedvomno strelec prvega včerajšnjega zadetka Žan Žužek, ki je v vlogi zadnjega zveznega nogometaša skozi vseh devetdeset minut poveljeval igri rumenih. “Odigrali smo zelo dobro tekmo, tako da smo povsem zasluženo prišli do vseh treh točk. Od prve minute smo bili precej aktivnejši in bolj napadalni, s čimer smo že v prvem delu dvakrat zatresli gostujočo mrežo. V nadaljevanju smo unovčili našo odlično fizično pripravljenost in z visokim tempom prednost podvojili do zmage s štirimi zadetki razlike. Ob tem smo si pripravili še nekaj lepih priložnosti, bili kombinatorni, v fazi branjenja pa smo zelo hitro preprečevali njihove namere,“ je poudaril član mlade slovenske reprezentance, ki je bil včeraj eden štirih nogometašev v začetni enajsterici Domžal, ki so svojo nogometno pot začeli v mladinskem pogonu aktualnih pokalnih prvakov.

21-letni vezist je v tej sezoni vknjižil devetnajst ligaških nastopov, na včerajšnji tekmi pa se je še drugič vpisal med strelce. Poleg njega so se v začetni enajsterici Domžal predstavili še 19-letni Matija Rom, 18-letni Adam Gnezda Čerin, Mladinski nogometni center pa je nogometno izobrazbo dal še Gabru Dobrovoljcu. “Tokrat smo bili mlajši tisti, ki smo morali prevzeti odgovornost. Menim, da nam je to dobro uspelo in da smo se pogumno borili z izkušenejšimi tekmeci. Vsekakor si vsi želimo upravičiti zaupanje trenerja in v izredno močni konkurenci čim bolje izkoristiti vsako ponujeno priložnost,“ je še dodal Žužek.

S predstavo na včerajšnji tekmi je bil izredno zadovoljen tudi trener Simon Rožman, ki je pohvalil zelo aktivno igro svojih varovancev. “Najprej bi fantom iskreno čestital za zmago. Nadaljujemo s serijo dobrih predstav. Vsi nogometaši, ki so dobili priložnost, so jo zelo dobro izkoristili. Mehanizmi v igri se ne spreminjajo, četudi smo včeraj igrali z zelo pomlajeno in spremenjeno postavo. Ti fantje so prikazali zelo poletno in napadalno igro, ki je navdušila tudi gledalce. Slednji so znova prepoznali naše namere in nas večkrat nagradili z glasnim vzpodbujanjem, kar nam veliko pomeni.“

Rumeni bojevniki bodo znova na delu že v nedeljo, ko jih čaka gostovanje v Novi Gorici. “V tem ritmu tekem ne bo veliko časa za počitek, a se bomo seveda skušali čim bolje pripraviti na dvoboj z Novogoričani. Vstopili smo v zadnji mesec ligaškega tekmovanja, v katerem bo na sporedu še precej zanimivih obračunov. Z mislimi smo že pri naslednjem tekmecu, proti kateremu bomo skušali znova prikazati našo prepoznavno igro,“ poudarja domžalski strateg.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Tagi