Domžalski nogometaši so na Bonifiki skalp Koprčanom vzeli že tretjič zapovrstjo

Luka Koper – Domžale 0:2

Nogometaši Domžal nadaljujejo z odličnimi predstavami na gostovanjih. Na koprski Bonifiki so odigrali še deseto tekmo na tujem in ob štirih remijih dosegli že šesto zmago. Dvakratni prvaki so tretjič v letošnji sezoni gostovali na Bonifiki in se še tretjič domov vrnili zadovoljni. Po dveh tesnih zmagah s 3:2 in 2:1 v četrtfinalu pokala, so tokrat slavili z izidom 2:0. Zanj sta z goloma v prvem polčasu poskrbela Rudi Požeg Vancaš in Benjamin Morel.

Domžalčani, ki so se prvič v letošnji sezoni predstavili v modrih dresih, so povedli že v tretji minuti. Po lepi podaji Slobodana Vuka je svoj prvi prvenstveni gol v sezoni dosegel Požeg Vancaš, ki je vknjižili šele četrti nastop v tekočem tekmovalnem letu. Domžalčani so bili tudi v nadaljevanju nevarnejši tekmec. Odlično predstavo celotne ekipe je v 38. minuti po podaji strelca prvega gola kronal še Morel, ki je dosegel svoj drugi prvenstveni zadetek v sezoni. V drugem polčasu so varovanci Luke Elsnerja brez večjih težav nadzirali potek tekme, zmaga pa bi bila na koncu lahko tudi izdatnejša. Domžalski strateg je po sredini tekmi v Krškem dejal, da si želi drugo polovico sezone začeti z zmago brez prejetega gola: ''Moje želje so se uresničile. Uresničile so se tudi želje igralcev, saj drugače ne znam razložiti današnje dobre predstave celotne ekipe. Po tekmi v Krškem smo dejali, da je po uvrstitvi v polfinale pokala počil motivacijski balon, a so ga danes fantje s polnimi pljuči znova napolnili in to z vsemi prvinami nogometa oziroma športa. Odrekanje, požrtvovalnost, tekalna razpoloženost, veliko dobljenih dvobojev, veliko ukradenih žog in stabilnost v obrambi. Ob takšnem pristopu naša kvaliteta v organizaciji napada po ukradenih žogah pride do izraza. Vesel sem, da smo zmagali brez prejetega gola, hkrati pa bi lahko še kakšna žoga končala v nasprotnikovi mreži,'' je z zadovoljstvom po tekmi povedal domžalski trener.

Dvakratni državni prvaki so na zadnjih treh srečanjih osvojili vsega dve točki, zaradi česar je imel obračun v Kopru še večji pomen: ''Morda se ne čuti pomembnosti teh treh točk, vendar jesenski del prvenstva gre h koncu in v tem obdobju energija v ekipah navadno pada. Težko se je zbrati. Zadnji dve tekmi smo bili v težavah, danes pa smo se zbudili in prikazali odlično kolektivno predstavo. To me veseli, saj takšna predstava veliko pove o ambicioznosti in želji fantov. Jasno je, da do uspehov ne moreš priti, če si med prvenstvom vzameš premor in danes smo videli, da so počitnice še daleč od misli igralcev in to me zares veseli,'' ugotavlja 33-letni strateg, ki je bil znova primoran v spremembe v udarni enajsterice. V primerjavi s tekmo v Krškem sta zaradi kazni manjkala Matic Črnic in Darko Zec. Po dolgem času se je v udarno enajsterico vrnil Rudi Požeg Vancaš, ki je dobljeno priložnost odlično izkoristil. Zadnjih dvajset minut pa je odigral tudi 18-letni debitant Jan Repas, ki je prvič zaigral na uradni tekmi v članski konkurenci: ''Vesel sem, da smo prikazali dobro kolektivno predstavo. Tisti, ki redko dobijo priložnost, so dobro opravili svoje naloge. Pokazali so se kot potencialne rešitve tudi za naslednje tekme. Zelo sem vesel tudi povratka Vetriha. Kljub vsemu danes ne gre izpostavljati posameznikov, saj je v ospredju kolektiv. Najmočnejši smo, ko se vsi igralci zlijejo v ekipo.''


 

Dvakratni prvaki so se z devetim paketom treh točk dodobra utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, kjer za drugim Mariborom zaostajajo le še tri točke: ''Dobro je, da se s takšno predstavo podajamo na naslednji dve tekmi z Mariborom in Olimpijo. Pred nami je pomembna tekma s prvaki, čeprav prinaša enako število točk kot vse ostale. Na današnji tekmi, ki bi bila lahko z vidika motivacije vprašljiva, smo pokazali veliko želje. Proti Mariboru si ne smemo dovoliti, da na tem področju ne bomo na enaki ravni. Gledamo na ekipi pred nami in, če ju lahko ulovimo, moramo narediti vse, da nam to uspe,'' je zaključil Elsner. Derbi 20. kola med Domžalami in Mariborom se bo v Športnem parku Domžale začel v sredo ob 18:00.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi