Domžalski nogometaši se z gostovanja v Murski Soboti vračajo z zasluženo točko

PLTS, 21. kolo: Mura - Domžale

Domžalski nogometaši se z gostovanja v Murski Soboti vračajo z zasluženo točko. S taktično brezhibno predstavo so povsem onemogočili najmočnejša orožja gostiteljev, na drugi strani pa rumeni, tudi zavoljo zelo zahtevne zelenice, ki ni omogočala kombinatorne igre, prav tako niso uspeli premagati domačega vratarja.

Za nami je zanimiva tekma, ki je ponudila veliko taktične discipline, borbe, čvrstih duelov, sprememb ritma … Resda nismo videli zadetkov, a sem prepričan, da so gledalci lahko vseeno uživali ob včerajšnji predstavi. Sami smo vedeli, katere so tiste glavne nevarnosti gostiteljev, saj nas je trenerski štab odlično pripravil na tekmo. Bili smo odlični v srednji coni, kjer smo z agresivno igro prežali na vsako morebitno napako domačih. Prav tako smo z odlično postavitvijo in dobro komunikacijo uspeli preprečiti hitre protinapade, s katerimi Mura dosega največ zadetkov. Vedeli smo tudi, da se bomo morali nekoliko prilagoditi zavoljo slabše zelenice, ki ne omogoča kombinatorne igre. Menim, da je remi povsem realen, oboji smo imeli podobno število poizkusov proti golu, tudi v posesti žoge ni bilo odstopanj. S točko smo zadovoljni, navsezadnje smo igrali proti tekmecu, ki je naš neposredni konkurent za Evropo,“ je po tekmi dejal vezist Nermin Hodžić, ki je v udarni enajsterici tokrat zamenjal kapetana Senijada Ibričića, čigar nastop je preprečila bolezen. 24-letni vezist je vknjižil šestnajsti ligaški nastop v sezoni, osmič pa je dvoboj začel od prve minute.

Obračun v Murski Soboti je tokrat postregel tudi z zanimivim dogajanjem na tribunah, saj so domači navijači pravzaprav razprodali Fazanerijo, ki je tokrat prvič zasvetila v soju reflektorjev. “Užitek in privilegij je igrati pred takšnim številom gledalcev. Vsi skupaj si želimo, da bi bilo čim več takšnih tekem. Motivacija je ob polnih tribunah še toliko višja,” navdušenja ni skrival Hodžić.

Rumeni so s sedmim remijem v sezoni točkovno kvoto povišali na 31, v lov za nove točke pa se bodo podali prihodnjo nedeljo, ko jih v Športnem parku Domžale čaka dvoboj z Aluminijem, sicer še enim neposrednim tekmecem v boju za Evropo. “Gremo korak za korakom, naslednji naš tekmec je Aluminij, še eno odlično moštvo, ki ga dobro poznamo. Cilj so tri točke, ki proti neposrednim konkurentom štejejo dvojno. Prepričan sem, da bomo znova dobro pripravljeni na nasprotnika in da nas čaka zanimiv obračun, ki ga želimo obrniti v naš prid,“ še dodaja domžalska osmica

Besedilo: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

 

Tagi