Domžalski napad okrepil Francoz

Po Mateju Podlogarju je napadalni del članske ekipe Nogometnega kluba Domžale okrepil še Benjamin Morel. 27-letni Francoz je bil dobra dva tedna ob Kamniški Bistrici na preizkušnji in je s svojim delom na treningih ter s predstavama na tekmah proti Zagrebu in Rijeki zadovoljil strokovno vodstvo dvakratnih slovenskih prvakov. Izkušeni strelec gola na prijateljski tekmi v Zagrebu bo v Domžalah ostal najmanj do konca sezone.

181 centimetrov visoki napadalec je v Franciji zaigral za sedem klubov in sicer Alençon, Dives, Caen, Clermont, Amiens, Granville in Bayeux. Med letoma 2010 in 2012 je v dresu Caena zbral osem nastopov v najmočnejši francoski ligi, 15 nastopov in dva gola pa je kot član Clermonta vknjižil tudi v francoski drugoligaški druščini: ''Z Benjaminom želimo v našo mlado ekipo vnesti nekaj izkušenj. Gre za igralca, ki si je vse svoje nogometno znanje pridobil v nogometni šoli, ki se razlikuje od slovenske in tudi ta raznovrstnost v ekipo prinaša nekaj pozitivnega. Dogovorili smo se za enoletno sodelovanje, bomo pa že med letom ocenili ali lahko Benjamin tudi dolgoročno pomaga naši ekipi do boljših iger in rezultatov,'' je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor Matej Oražem.

Benjamin je na preizkušnjo v Domžale prišel neposredno iz poletnega oddiha, zato njegova pripravljenost trenutno še ni najvišji ravni. Kljub temu se je že na prvi prijateljski tekmi proti Zagrebu izkazal z odlično igro, saj je bil, ob doseženem zadetku v 13. minuti, najnevarnejši igralec Domžal v prvem polčasu. Zaradi težav s trebušno virozo je moral izpustiti tekmo proti splitskemu Hajduku, proti Rijeki pa je na igrišču prebil zadnjih 37 minut: ''V zadnjih dveh tednih nas je prepričal iz več razlogov. V ekipo prinaša dragocene izkušnje iz prve in druge francoske lige, hkrati pa v napadalni del ekipe vnaša dodatno konkurenco. Gre za tehnično odlično podkovanega igralca, ki le redko zgreši podajo in vselej usmeri igro v pravo smer. Na tekmi proti Zagrebu je pokazal, da zna biti tudi zelo nevaren za nasprotnikov gol. Z odličnim postavljanjem je ob doseženem zadetku prišel vsaj še do petih zrelih priložnosti. Tudi na treningih čutimo, da je na primerni kakovostni ravni in prepričan sem, da bo dodana vrednost naši ekipi,'' je o novemu igralcu povedal trener Luka Elsner, ki je trenutno edini v klubu, ki lahko s Benjaminom brez težav komunicira, a se je novinec, kljub jezikovni oviri, dobro znašel v domžalski garderobi: ''Čeprav Benjamin govori le francosko, se je zelo dobro vklopil v ekipo. Igralci so ga presenetljivo dobro sprejeli in prav zaradi jezikovne ovire je v garderobi prisotnega veliko smeha in dobre volje. V komunikaciji ne pričakujem velikih težav, saj so se v dveh tednih vsi skupaj zelo dobro povezali. Na igrišču nekatere osnovne besede že uporablja, seveda pa to ni najpomembnejše. Če na igrišču pokažeš dovolj znanja in kvalitete, potem nobena ovira ni previsoka. Na preizkušnjo smo ga povabili neposredno z dopusta, tako da se že od prvega dne zavedamo, da bo potreboval za igranje celotne tekme na primerni ravni vsaj mesec dni trdih treningov. Sicer pa je v Domžale prišel z željo po oživitvi svoje kariere,'' je zaključil 31-letni strateg, ki bo Morelu novo priložnost za dokazovanje namenil že na jutrišnji tekmi proti Metalurgu.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič, Grega Krmavnar (NK Domžale)
Tagi