Domžalski kickboxer Marjan Bolhar na poti v Las Vegas na WAKO North American Open

Odličen domžalski kickboxer Marjan Bolhar, ki je marca letos prejel povabilo za udeležbo na ameriškem odprtem prvenstvu WAKO North American Open, se je danes že odpravil čez veliko lužo proti Las Vegasu, kjer bo med 8. in 10. julijem 2016, potekalo to prvenstvo. Tam bo izmed več kot tisoč tekmovalcev iz celega sveta, edini zastopal barve Slovenije, tako kot pretekli dve leti, ko je tovrstno prvenstvo potekalo v kanadskem Torontu, Marjan pa je obakrat osvojil šampionski pas.

Marjan Bolhar nam je že po prejemu povabila zaupal, da je bil nad povabilom izredno presenečen in obenem počaščen in da se ga ima željo udeležiti. Pri tem je dobil še dodatno motivacijo za trening. Vendar pa vse do zadnjega ni vedel, kako bo z njegovo udeležbo na tem prvenstvu, saj za takšno stvar ni dovolj samo fizična in psihična priprava, temveč o tem odloča tudi finančni vidik. Odločitev je padla tik pred zdajci tako, da je sedaj že na poti čez veliko lužo, kjer se bo pridružil več kot tisočim tekmovalcem, ki se bodo pomerili v različnih atraktivnih borilnih veščinah.

Ob tej priložnosti se zahvaljuje Občini Domžale, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, Kickboxing zvezi Slovenije, Krajevni skupnosti Dob, Klubu borilnih veščin, prijatelje, sorodnikom ter še številnim drugim, ki ga podpirajo na njegovi športni poti. Pravi tudi, da je fizično in psihično dobro pripravljen, je pa po njegovih besedah potrebno imeti tudi športno srečo. Mi mu jo seveda želimo čim več in da ponovno osvoji Ameriko, tako kot pretekli dve leti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, WAKO North American Open; Video: Miro Pivar
Tagi