Domžalskega šampiona Marjana Bolharja v ring vabi legendarni Arnold Schwarzenegger

Odličen domžalski kickboxer Marjan Bolhar se meseca marca podaja na novo avanturo. Tokrat ga bo na povabilo organizatorjev pot popeljala v daljno Avstralijo, kjer se bo kot edini slovenski tekmovalec udeležil Arnold Sports Festival Australia. Gre za največji avstralski športni festival, katerega organizator je znani ameriški igralec Arnold Schwarzenegger

Po dveh šampionskih pasovih wako v kickboxingu, ki ju je osvojil na Torontoprosupershowu oziroma v Kanadi leta 2014 in 2015 in tretjem mestu na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu v Las Vegasu leta 2016, se Marjan Bolhar tokrat na povabilo organizatorjev odpravlja še na en podoben športni festival (Australia Multi-Sport Festival and Fitness Expo 2018), ki bo med 16. in 18. marcem 2018, potekal v Melbournu v Avstraliji. Kot zanimivost lahko povemo, da so organizatorji na promocijski letak dogodka namestili tudi fotografijo domžalskega borca, ki so mu tudi posredovali povabilo k udeležbi. Marjan je izziv sprejel, kljub temu, da to zanj ne bo prav majhen finančni zalogaj. Vendar pa je spomin na vse tri spektakle pri Marjanu še zelo živ, nov izziv pa zanj dodatna motivacija. V Avstraliji pa ne bo sam, saj ga bodo s tribun bučno podpirali tudi nekateri domžalski navijači.

Športni festival Arnold je največji športni festival v Avstraliji, ki postreže z več kot 40 različnimi športnimi dogodki in aktivnostmi in z več kot 10.000 profesionalnimi in amaterskimi tekmovalci različnih športnih disciplin, ter z obiskom velikega števila obiskovalcev. Na tem festivalu bo potekalo tudi tekmovanje Svetovne organizacije kickboxinga WAKO (World Association of Kickboxing Organizations).

Ta športni festival je nekakšno Arnoldovo poslanstvo pri spodbujanju ljudi vseh starosti in različnih sposobnosti, da sodelujejo v športu in rekreaciji, ki sta izredno pomembna za zdravje in dobro počutje. Poleg športnega festivala bo potekal tudi Fitness Expo, ki je ravno tako eden največjih sejmov te vrste v Avstraliji, saj ponuja najnovejšo in najboljšo opremo in oblačila ter široko ponudbo zdrave prehrane.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Marjana Boharja; Australia Multi-Sport Festival and Fitness Expo 2018

Tagi