Domžalske Leditke na All Star razvojne mednarodne Ženske Extra lige 

V soboto, 20. januarja 2018, se je v telovadnici OŠ Trbovlje odvijal že drugi All Stars Ženske Extra Lige, kateri sedež je v Domžalah, na katerem so se med seboj pomerile najboljše igralke iz vseh desetih klubov, ki v sezoni 2017/18 nastopajo v tem tekmovanju. Med njimi tudi domžalska Ledita. Organizacija dogodka je tako kot v prejšnji sezoni, ko je All Stars potekal v Športni dvorani Polaj, pripadla zasavskemu klubu ŠD Felix Zasavje. Na sporedu so bile tri tekme in sicer tekma mlajših pionirk U13, tekma starejših pionirk U15 in članska tekma, na kateri pa je bil rezultat tako kot lansko leto ponovno izenačen.

All Stars Ženske Extra Lige so s prvo tekmo odprle mlajše pionirke U13, ki so se med seboj pomerile kot ekipa Modrih in ekipa Rdečih. Kot najboljša igralka našega kluba nas je zastopala igralka Tia Centa. Po koncu prve tekme so dogajanje na parketu prevzele starejše pionirke U15, ki so bile ponovno razdeljene v ekipo Modrih in ekipo Rdečih. Tudi na drugi tekmi smo imeli kar tri predstavnice našega kluba, igralki Staša Podboršek in Lana Pirman, ter trenerka ekipe Svetlih Tana Rošić.

Vrhunec dogajanja na All Stars je sledil ob 19.00, ko sta se na tekmi zvezd pomerili ekipi Svetlih in Temnih, ki so jih zastopale najboljše članske igralke v sezoni 2017/18. Tako kot prejšnje leto, tudi tokrat ni bilo poražene ekipe, saj je bil rezultat po koncu tekme ponovno izenačen, za kar je z zadnjim košem na tekmi poskrbela igralka Temnih Vesna Sever. Igralke so na tekmi pokazale veliko lepih potez, v katere sta se vključila tudi oba sodnika, ki sta dodatno popestrila dogajanje na parketu, zanimive  in zabavne taktične domislice pa sta v ekipi vpeljala oba trenerja. V vrstah članske ekipe so ŽKD Ledita zastopale mlade igralke Pia Zupan, Lejla Rošić in Manca Vesel. Vse tri igralke so pokazale kreativno in lepo igro, kar je tudi namen revialnih tekem. Na dogodku pa smo imeli tudi našo uspešno trenerko na klopi Svetlih, Elvira Rošić Ključanin, ki je bila lansko sezono s svojo ekipo 16 kol neporažena. Seveda so v sezoni 2016/ 2017 osvojile prvo mesto razvojne mednarodne ženske extra lige. Za najboljšo igralko tekme – MVP je bila izbrana igralka Svetlih, Pia Zupan, ŽKD Ledita.

MVP članske tekme, Pia Zupan se je zahvalila za povabilo na All Stars Ženske Extra lige in čestitala vsem za odlično organizacijo: »Cilj takih dogodkov je, da spoznavamo nove igralke in z njimi ustvarimo prijateljstvo, kar pa nam je odlično uspelo. Skupaj smo nasmejane uživale v košarki in drugih organiziranih dejavnostih v tem dnevu. Vzdušje je bilo res odlično. Zahvala tudi sponzorjem za omogočanje tega dogodka.«

Predsednica Ženske Extra lige in ŽKD LEDITA, Elvire Rošić Ključanin: »Že drugo leto zapored je All star dogodek organiziran v Trbovljah. Zahvaljujem se vsem klubom, da ste z udeležbo vaših trenerjev in igralk pod koši tekem All star Ženske Extra lige naredili dogodek nepozaben … hvala vam za vaš čas in dobro voljo, za udeležbo na dogodku! Polepšali ste dogajanja na igrišču in ob njem! Zahvala Marku in Mihi ŠD Felix Zasavje za izvrstno organizacijo in trud na samem dogodku! Hvala vam, ker z nami pišete zgodovino. Brez igralk, njihove energije in udeležbe pa ne bi bilo tako zabavno veselo in srčno … Tekma članic z neodločenim izidom je dosegla svoj namen … zabavno in pestro je bilo pod koši All Star tekme … Vse igralke so prejele spominske diplome, plakete in praktična darila … hvala vsem za udeležbo … še enkrat zahvala ŠD Felix Zasavje za odlično organizacijo … Se vidimo pod koši All Star Ženske Extra lige naslednje leto.«

»Glede na to, da smo v klubu že drugo leto zapored organiziral All Stars Ženske Extra Lige je bilo vsekakor lažje. Veseli nas dejstvo, da so bile na dogodku prisotne igralke vseh desetih klubov. Na dogodku ni v ospredju tekmovalni naboj temveč druženje igralk, trenerjev in predstavnikov klubov in tako je bilo tudi letos. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Občini Trbovlje in OŠ Trbovlje za telovadnico. Posebej pa bi se zahvalil še predsednici lige in ŽKD Ledita, Elviri Rošić Ključanin, za vso pomoč pri organizaciji,« je povedal Miha Bučalič – ŠD Felix Zasavje, organizator All Star 2017/2018.

Zahvala medijskemu pokrovitelju Preparatio, podjetju Tosama d.o.o. z blagovno znamko JASMIN SPORT, podjetju Intersnack d.o.o., Triglav zavarovalnica, Lidl Slovenija , Krka d.o.o., ZALA voda, Athlete Celje, Občini Trbovlje in OŠ Trbovlje. Brez vaše podpore dogodek ne bi bil tako popoln.

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita

Komentarji uporabnikov
Tagi