Domžalske košarkarice z zmago ostajajo na četrtem mestu

Domžalske košarkarice so prvi del državnega prvenstva za košarkarice zaključile s prepričljivo zmago proti Konjicam. Boljše so bile z 68:48, s četrto zmago v sezoni pa na prvenstveni lestvici zanesljivo zasedajo četrto mesto, ki še vodi v končnico tekmovanja. Konjice z dvema zmagama manj in boljšim izkupičkom medsebojnih tekem z Odejo ostajajo pete.

Konjičanke so se uspešno kosale le v uvodnih 12 minutah, nato pa smo prevzeli pobudo in po rezultatu 27:20 smo napravili delni niz 14:1, z njim v 17. minuti povedli za 20 točk (41:21). V nadaljevanju so dekleta vzdržala precej trd pritisk v obrambi gostujoče ekipe in tekmo na srečo brez poškodb pripeljala h koncu.

V rumeno modrem dresu je bila s 17 točkami in prav takim indeksom uspešnosti najboljša Annamaria Prezelj, 13 pa jih je dodala starejša izmed Katij Kotnik.

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Na trdo obrambno igro tekmic naše igralke niso dobro reagirale, zato naše igre v napadu, še posebej v drugem polčasu, nismo razvili. Namesto, da bi se nagradili za dobro igro v obrambi, še vedno prevečkrat naše podaje romajo v roke nasprotnic. Danes dekleta, razen borbenosti, niso pokazala niti pol tega, kar znajo, a zmaga šteje in zato seveda čestitke.”

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Tagi