Domžale v znamenju evropskega pokala v lednem plezanju

Domžale so danes že drugič zapored na svetovnem zemljevidu mednarodnih tekmovališč v lednem plezanju, saj na plezalni steni garažne poteka evropski pokal v lednem plezanju, na katerem sodeluje 32 tekmovalk in tekmovalcev stare celine. Dopoldanski del tekmovanja je namenjen kvalifikacijam, ki so jih ob 8. uri začele tekmovalke, ob 11. uri  bodo na prizorišče stopili tekmovalci. Finale za ženske in moške se bo pričelo ob 18. uri, v živo pa ga boste lahko spremljali tudi na našem portalu in na naših socialnih omrežjih.

Domžale, ki so lani odmevno stopile na zemljevid mednarodnih tekmovališč v lednem plezanju, tudi letos na prvi umetni drytooling steni v Sloveniji gostijo tekmo evropskega pokala 2018 v lednem plezanju v disciplini težavnost. Med 32 tekmovalci, sodeluje 23 tekmovalcev in 9 tekmovalk iz dvanajstih držav stare celine, je tudi močna slovenska posadka z Majo Šuštar in Jako Hrastom na čelu (oba AO PD Domžale), ki letos odlične rezultate dosega že v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu v lednem plezanju, v Domžalah pa bo poleg evropskega pokala hkrati tudi sklepna tekma 6. slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju, v katerem trenutno vodita slovenska tekmovalca Maja Šuštar in Jaka Hrast.

Evropski pokal v lednem plezanju poteka pod okriljem Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA). Tekmo EP v lednem plezanju Domžale 2018, ki je hkrati tudi sklepna tekma 6. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju, organizirata Komisija za gorske športe PZS in Planinsko društvo Domžale, v toku evropskega pokala se zvrstijo še tekmovanja v Švici, na Slovaškem in na Finskem.

Z drytooling steno smo v središču Domžal dobili priložnost, da se šport predstavi širšemu občinstvu, in obveznost, da se tekmovanje izvede na kakovostno višji ravni, kar je organizatorjem lani s podporo občine Domžale, PD Domžale in vseh prostovoljcev in sponzorjev tudi uspelo. Prepričani so, da bo tako tudi letos.

PROGRAM EP v lednem plezanju Domžale 2018 (vstop na vse dogodke je prost)

sobota, 1. december (plezalna stena na garažni hiši)

  • 8:15 – kvalifikacije ženske
  • 11:00 – kvalifikacije moški
  • 18:00 – finale ženske, nato moški (prenos v živo na našem portalu)
  • 19:30 – podelitev kolajn
  • 20:00 – koncert skupine X-ray band (AC/DC tribute)

Prenos v živo finala in podelitve medalj v soboto od 18. ure dalje si boste lahko ogledali na našem portalu in na naših socialnih omrežjih. Vabljeni k ogledu! Seveda pa ste vabljeni, da si tekmovanje na prizorišču samem, saj poteka v samem centru Domžal. Tekmovalke in tekmovalci bodo veseli vsake spodbude! Po evropskem pokalu v lednem plezanju nas bodo na odru v parku Masljeva zabavali rokerji X-RAY band (AC/DC tribute).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Tagi