Domžale Tigers brez predaje do zmage

Tigri so se v soboto, 16. 12. 2017, v napeti prijateljski tekmi pomerili z ekipo Maribor Generals. Fantje na obeh straneh, so za vso zbrano publiko v Športnem parku Domžale prikazali izjemen nogomet.

Tekma se je začela udarno, Luka Kotnik je z vračanjem žoge že ob prvi akciji dosegel touchdown, tribune so norele. A tekma se igra 60 minut, zmage še ni bilo na vidiku. Tako je obramba ustavila prvi napad Maribora, a se zaradi napak napada in ekipe za vračanje žoge nikakor ni mogla spočiti. Tako je Generalsom uspelo doseči 3 zaporedne touchdowne. Proti koncu prvega polčasa pa so Tigri pokazali zobe, Luka Kotnik je s podajo na Luka Kruljca znižal razliko. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 14:21.

V drugem polčasu pa se je vse sestavilo. Domača obramba je pričela ustavljati en napad za drugim. Napadu so stekle akcije v teku in s podajami. Tako sta Luka Kotnik in Klemen Svetlin po tleh dosegla še 3 touchdowne. Rezultat je bil kar naenkrat izenačen, 28:28. Domači so bili lačni zmage, obramba je neusmiljeno ustavila Mariborčane, žogo dobijo domači. V zadnjih minutah tekme, Tigersi zadajo še zadnji udarec s podajo Luka Kotnika na Devina Leeja in pridejo v vodstvo.

Domžalski Tigri so tako zasluženo zmagali s končnim rezultatom 34:28, nad aktualnim prvakom v Avstrijski ligi, druge divizije!

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Domžale Tigers
Tagi