Domžale gostile mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju – Pokal Pirueta 2018

V nedeljo, 3. junija 2018, je v Domžalah potekalo mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju »Pokal Pirueta 2018«. Gostitelj tekmovanja je bil domači Kotalkarski klub Pirueta Domžale, ki je omenjeno tekmovanje organiziral že 26. leto zapored. Tekmovanja so se udeležili številni tekmovalci iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije. Številni klubi se v Domžale radi vračajo, saj je KK Pirueta odličen organizator tekmovanja.

Tekmovalci so se v vseh kategorijah predstavili s svojimi prostimi programi. Tekmovalci iz KK Pirueta so kar petkrat stali na najvišji stopnički, kar je dobra iztočnica za prihajajoče Državno prvenstvo, ki bo konec meseca in za možnost uvrstitve v slovensko reprezentanco za Pokal Evrope, Evropsko ter Svetovno prvenstvo.

Sicer pa KK Pirueta ne stremi zgolj k doseganju dobrih rezultatov, veliko jim pomeni navdušenje njihovih članov nad kotalkarskim športom. V ta namen se poleg tekmovanj udeležujejo številnih prireditev, na katerih se trudijo navdušiti tudi ostale. Prvi tak dogodek bo »Kotalkajmo skupaj«, ki bo potekal  8. junija 2018, ob 18.00 uri na pokriti večnamenski športni ploščadi v Domžalah. Na dogodku se bodo dekleta iz KK Pirueta predstavila s krajšim nastopom, po katerem se jim bodo lahko pridružili vsi navzoči in se preizkusili v kotalkanju ali rolanju.

Več fotoutrinkov s tekmovanja, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Nina Grilj Deisinger; Foto, video: Miro Pivar

Tagi