Domžale gostile finalno tekmovanje v atletiki za posameznike srednjih šol

Na domžalskem stadionu je danes potekalo finalno tekmovanje v atletiki za posameznike srednjih šol, ki velja za enega kvalitetnejših srednješolskih tekmovanj, kjer lahko nastopijo le najboljši po posameznih disciplinah. Organizacija finalnega tekmovanja je bila letos prvič zaupana Srednji šoli Domžale, ki je v prelepem sončnem dnevu, skupaj z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale in Atletskim klubom Domžale, na domžalskem stadionu pripravila pravi atletski spektakel.

Poleg najboljših posameznikov v posameznih disciplinah so tudi letos nastopili mladi športniki invalidi, ki so tekmovali v štirih disciplinah in s svojo prisotnostjo oplemenitili srednješolsko tekmovanje. V finalnem tekmovanju v Domžalah je nastopilo veliko število mladih iz kar 88 srednjih šol.

V uvodu finalnega tekmovanja je najprej Eva Černe zapela himno, nato so zaplesali plesalci Plesne šole Miki. Nekaj besed sta tekmovalcem in gledalcem namenila direktor Srednje šole Domžale, mag. Primož Škofic in župan Občine Domžale, Toni Dragar. Predstavnik atletske zveze Slovenije pa je z ragljo simbolično odprl finalno tekmovanje v atletiki za posameznike srednjih šol. Nato pa se je začelo zares. Mladi atleti so se po disciplinah podali v boj za najboljša mesta Dodatna motivacija pa je prihajala iz tribun, kjer je veliko število sovrstnikov športno navijalo za svoje favorite.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi