Domžale gostijo Final Four Extra lige LPI.si 2016/17

Jeseni lani so Domžale postale središče Mednarodne razvojne košarkarske Extra Lige LPI.si, ki je v krstni sezoni združevala šest slovenskih in dva tuja kluba. Med domačimi sodelujočimi klubi je tudi domžalska ŽKD LEDITA, ki je soustanoviteljica lige. Extra liga LPI.si je v prvi vrsti namenjena razvoju mladih košarkaric ter tudi razvoju sodelujočih klubov.

Ta vikend v Športni dvorani Domžale poteka zaključni turnir, na katerega so se uvrstile ekipe ŽKK Kranjska Gora Jesenice, ŽKD Ledita, ŽKK Krka in hrvaški ŽKK Vindi. Nabor najboljših štirih ekip napoveduje zanimive obračune, organizatorji pa pester program in odlično vzdušje. Da je temu tako, povedo že prvi polfinalni obračuni, ki so potekali v petek, 21. aprila 2017.

Zaključek Final Four Extra lige LPI.si bo potekal v nedeljo, 23. aprila 2017, prav tako v Športni dvorani Domžale. Za naslov prvakinj in za veliki pokal se bodo potegovale tudi domžalske Leditke, ki so bile vso tekmovalno sezono odlične, saj so zmagale slavile prav v vseh štirinajstih kolih. Ob 16. uri se bosta za tretje mesto najprej pomerili ekipi ŽKK Vindi in ŽKK Krka, za veliki pokal pa se bosta ob 18.30 uri pomerili ŽKK Ledita in ŽKK Kranjska Gora Jesenice. Tako kot na petkovih obračunih, organizatorji tudi za veliki finale v nedeljo pripravljajo bogat spremljevalni program.

Mednarodna razvojno naravnana interna liga je bila ustanovljena na pobudo Ženskega košarkarskega društva LEDITA iz Domžal ter glavnega sponzorja novoustanovljene lige LPI.si Lektorsko-prevajalske agencije.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi