Domžale dobile nov park za ulično vadbo

V parku 88 lip ob Kamniški Bistrici v Domžalah sta danes v soboto, 22. aprila 2017 Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Športno društvo Jekleno telo pripravila slovesno odprtje novega parka za ulično vadbo, ki ga je na pobudo društev in občanov postavil Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

V Domžalah smo imeli doslej ponekod že nekaj orodij za t.i. ulično vadbo (Street workout), kjer ne gre zgolj za trening z lastno težo na prostem, ampak veliko več. Z letošnjim letom je zelena os naše regije bogatejša še za en velik park z orodji za ulično vadbo, ki se nahaja v parku 88 lip, tik pred virskim mostom. Ta park so danes tudi uradno odprli na prireditvi, kjer je bilo mogoče videti tudi praktično izvajanje tovrstne vadbe s strani profesionalcev, tistih, ki jim ulična vadba ne predstavlja le občasne rekreacije, ampak tudi način življenja.

»V naši občini želimo tudi v praksi organizirati prostor za vse ljudi. Pomembno je, da ob izvedenem projektu ljudje vzamejo prostor za svoj, da to postane mesto, kjer se dobro počutijo in s svojim zadovoljstvom to širijo tudi navzven. S tem namenom smo se odločili, da ob že zelo rekreativno organizirani zeleni osi, dodamo še enega izmed parkov za vse generacije in ki je, ob pravilni uporabi, velika pomoč za razvijanje motoričnih sposobnosti in zdravje ljudi. Prostor kjer se park nahaja je pomirjujoč, zato verjamem, da se bodo tam stkali novi, iskreni in prijazni odnosi med ljudmi vseh generacij,« pravi direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič. 

Na prireditvi je predsednik Društva Jekleno telo Simon Grižon predstavil ulično vadbo, njen namen in poslanstvo in, kot omenjeno prikazal pravilno gibanje vzorcev osnovnih vaj, ki jih lahko izvaja vsak posameznik, ki pride v park in si želi narediti nekaj dodatnih vaj za moč in gibljivost z namenom krepitve svojega telesa in duha.

Prireditve so se udeležili tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, predsednik KS Slavka Šlandra Marjan Ravnikar in Urh Vrenjak iz Zavoda za šport in Rekreacijo Domžale. Toni Dragar je dejal,  da so tovrstni projekti priložnost, da našo pot ob Kamniški Bistrici od Ljubljane do Kamnika usposobimo za vse, ki imajo interes in želijo najti svoj prostor ob Kamniški Bistrici. »Ob Kamniški Bistrici poteka rekreacijska pot; kolesarska pot, tu se nahajajo mamice z vozički, sprehajalci, vsakodnevna vadba Šole zdravja, to je prostor, kjer vsi izvajamo neko rekreacijo. Park za ulično vadbo je nadgradnja rekreacije, ki jo vsak lahko izjava po svojih sposobnostih. Upamo, da ne bo ponovno prihajalo do vandalizma, bomo pa vsekakor skrbeli za vzdrževanje in obnovo parka, ki je narejen na občinski parceli.«

Obiskovalci so na prijetnem športnem druženju na svežem zraku ob Kamniški Bistrici, dobili dobre ter kvalitetne informacije o pravilni izvedbi vaj za moč na prostem, ki bodo na voljo vse leto. Program je vodila Mateja Kegel Kozlevčar.

Kot pravi Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale: »Počnimo to, za kar smo se rodili, živimo z bistrim umom, ljubeznijo v srcu in skrbimo za dobre odnose.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar
Tagi