Domžale danes prizorišče prve tekme novega evropskega pokala v lednem plezanju

Domžale, kjer je prva drytooling umetna stena v Sloveniji, so danes prizorišče prve tekme novega evropskega pokala v lednem plezanju v disciplini težavnost, ki je hkrati tudi sklepna tekma 5. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju. Tekmovanje se je začelo 8.00 uri s kvalifikacijami za ženske, od 11. uri dalje potekajo kvalifikacije za moške, ob 17. uri pa bo na vrsti finale, ki bo potekalo pod žarometi. Finale in podelitev medalj, ki bo na sporedu ob 19.30 uri, si boste lahko v živo ogledali na našem portalu.

Evropski pokal (EP) je letošnja novost na koledarju lednoplezalnih preizkušenj pod okriljem Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA). Na uvodni tekmi v Domžalah, na prvi umetni drytooling steni v Sloveniji, je cepine in dereze danes nabrusilo 45 tekmovalcev iz dvanajstih držav, med njimi tudi slovenska sedmerica, ki letos odlične rezultate dosega že v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu v lednem plezanju.

Pred kvalfikacijami so si tekmovalke in tekmovalci podrobno ogledali plezalno steno.

Slovenci imamo na domači tekmi v ognju kar sedem želez: v ženski konkurenci Majo Šuštar (AO PD Domžale), trenutno vodilno v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, Marijo Jeglič (AO PD Ljubljana Matica) in Saro Jaklič (AO PD Kranj), vse že imajo izkušnje v svetovnem pokalu, v moški konkurenci pa bodo nastopili Jaka Hrast (AO PD Domžale), prav tako vodilni v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, Nace Grgorinič (AO PD Kranj), Uroš Grilj (AO PD Ljubljana Matica) in Edvin Nepužlan (AO PD Železničar).

Seveda ste lepo vabljeni, da si tudi sami v živo ogledate tekmovanje, ki poteka na plezalni steni garažne hiše v centru Domžal. V spletnem prenosu od 16.45 ure dalje, si boste lahko na našem portalu v živo ogledali finale in podelitev medalj, ki bo na sporedu ob 19.30 uri.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi