Domžalčanom do popolnosti zmanjkal gol

Domžale – Maribor 0:0 

Domžale so bile v sredo ponovno priča pravemu nogometnemu spektaklu. Kljub hladnemu vremenu in delovnemu dnevu se je na tribunah stadiona v Športnem parku Domžale zbralo 2100 gledalcev, ki so lahko uživali v zelo dobri nogometni predstavi. Trener domačih Luka Elsner je pred obračunom dejal, da bo za zmago potrebna popolna tekma. Njegovim varovancem je uspela, a na žalost z eno pomanjkljivostjo. Manjkala je pika na i, žoga v mreži Maribora.

Rumeni so že v uvodnih minutah nekajkrat nevarno sprožili proti vratom Jasmina Handanovića, ki je bil tokrat v zelo dobri dnevni formi. Najbolj razpoložen je bil nekdanji član Maribora Matic Črnic, ki je v prvem polčasu poizkušal kar trikrat, a je bil vselej neuspešen. Ob koncu prvega dela igre je z razdalje sprožil še Gaber Dobrovoljc, ki je meril za las nenatančno. 

Drugi polčas so nekoliko bolje začeli gostje, ki so vratarja Nejca Vidmarja prvič preizkusili šele v 59. minuti. Proti vratom je z 20 metrov sprožil Željko Filipović, a je bil domžalski čuvaj mreže zanesljiv. Po desetih minutah drugega dela igre so znova vse vajeti igre prevzeli Domžalčani. Nejc Skubic je v 55. minuti stresel prečko, le tri minute pozneje pa je odličen strel Črnica Handanović odbil do Antonia Manceja, ki je žogo usmeril proti praznim vratom, a je z golove črte izbil Erik Janža. V 62. minuti je Črnic znova sam krenil proti vratom Maribora, a je tokrat le za nekaj centimetrov zgrešil spodnji levi kot vrat. Mariborčani so si najlepšo priložnost pripravili v 68. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija s prostega strela z glavo streljal Jean-Philippe Mendy, a je bil Vidmar na pravem mestu. V zadnjih dvajsetih minutah pa so bili na igrišču le še Domžalčani. Najprej je strel Slobodana Vuka, ki je v igro vstopil v 64. minuti, ubranil Handanović. Le minuto pozneje je Jure Balkovec z 18 metrov meril za las mimo gostujočih vrat. V 76. in 78. minuti sta s streloma z razdalje poizkušala Benjamin Morel in Črnic, a žoga ni in ni hotela v mrežo. V 81. minuti je Vuk s 14 metrov meril za las čez vrata, le dve minuti pozneje pa je po gneči v kazenskem prostoru Maribora Marcos Tavares žogo odpeljal z golove črte. Zadnjo priložnost domačih na tekmi je imel Dobrovoljc, ki je iz neposredne bližine z glavo streljal mimo gola. Tik pred zadnjim sodnikovim piskom pa bi bili domači za vse zgrešene priložnosti skorajda kaznovani, saj je strel Janže zletel za las mimo desne vratnice.

Derbi 20. kola Prve lige Telekom Slovenije se je tako končal brez golov, Domžalčani pa so lahko obžalovali kopico zapravljenih priložnosti: ''Nisem razočaran, ker tekme nismo uspeli zmagati. Vesel sem, da so fantje prikazali takšno predstavo. Z zrelo igro, dobro organizacijo in z ogromno motivacijo ter željo so si priigrali kopico priložnosti, ki so žal ostale neizkoriščene. Zaradi fantov mi je še najbolj žal, da nismo zmagali, saj so si to zaslužili,'' je po tekmi povedal 33-letni trener, ki je bil nad tokratno predstavo svojih igralcev izjemno ponosen: ''Pritiskali smo na mestih, kjer smo predvidevali, da lahko ranimo Maribor. Žal nam ni uspelo v celoti. Čeprav smo že v decembru, so fantje še vedno polni želje in motivacije. Dajejo vse od sebe in to je za vsakega trenerja nekaj najlepšega. Točkovni izkupiček mi tokrat pomeni manj kot odlična predstava celotne ekipe. Občudujem vse, kar so danes igralci naredili na zelenici.''


 

Domžalčani so v letošnji sezoni na domačem igrišču že odigrali nekaj podobnih tekem. V 6. kolu proti Gorici in v 16. kolu proti Zavrču so bili prav tako izrazito boljši nasprotnik, a so na koncu ostali celo praznih rok. Proti Primorcem so odločilni gol prejeli v 86. minuti, Haložani pa so v polno zadeli celo v sodnikovem dodatku tekme: ''V podzavesti sem imel strah, da bomo izgubili. Nekajkrat smo že bili dominantni v drugem polčasu, čeprav morda ne v taki meri kot tokrat, pa smo na koncu izgubili zaradi individualnih napak. Tudi Maribor je imel tik pred koncem možnost, da nas premaga. Tokrat sem se ugriznil v jezik. Na nekaterih tekmah sem se proti koncu drl, da ne smemo izgubiti, a se je zgodilo ravno to. Tokrat sem bil raje tiho in pustil, da se fantje sami organizirajo na igrišču,'' je z nasmeškom na obrazu dejal Elsner. Domžalčani so z osvojeno točko na lestvici ohranili tretje mesto, kjer imajo enako število točk kot četrta Gorica. Maribor ima na drugem mestu tri točke več, kar za 11 pa rumenim beži vodilna ljubljanska Olimpija, ki bo dvakratne državne prvake v Stožicah gostila v nedeljo ob 17:30.

Za konec še zahvala vsem navijačem Nogometnega kluba Domžale, ki so si kljub hladnemu vremenu derbi ogledali na stadionu. Skozi celotno tekmo je bilo čutiti pozitivno energijo in tudi z vašo pomočjo so nogometaši nadigrali aktualnega prvaka Slovenije. Rumena družina, ki jo ustvarjamo skupaj z vami, je vse večja in vse bolj povezana. Hvala!

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi