Domžalčani začeli s treningi

Vsega enajst dni je minilo od konca minule sezone in Domžalčani so že začeli s pripravami na novo, njihovo šestnajsto v najmočnejši slovenski ligi in šesto v evropskih pokalih. Pod vodstvom Stevana Mojsilovića in Mileta Stankovića se je na prvem treningu zbralo 31 igralcev, od tega jih je le 25 vadilo s polno paro.

Kot smo napovedali že v minulih dneh, bo v ekipi dvakratnih državnih prvakov prišlo do številnih sprememb. Tako je s prvim treningom v celoti opravilo le 13 nogometašev, ki so bili v kadru Domžal že v minuli sezoni in sicer Izidor Balažič, Nejc Skubic, Lan Tirc, Goran Vuk, Ivan Knezović, Jon Gorenc Stanković, Aleks Pihler, Tadej Rems, Jure Balkovec, Gregor Zabret, Nejc Vidmar, Rudi Požeg Vancaš in Ajdin Mulalić, ki je s klubom podpisal triletno pogodbo. Slobodan Vuk je zbolel, Darko Zec in Marko Kovjenić še nista okrevala po poškodbi, Gaber Dobrovoljc, Žan Majer, Erik Janža in Žiga Kous pa so zaradi obveznosti v mladi slovenski reprezentanci vadili po posebnem programu. Kamerunec Michel Nack Balokog in pomočnik trenerja Luka Elsner se bosta v dogovoru s klubom ekipi pridružila v naslednjih dneh.

Poleg znanih obrazov in prvega novinca Anžeta Jelarja se je uvodnega treninga udeležil tudi Luka Cerar, za katerim je uspešna sezona z Radomljami. Na preizkušanji je še deset nogometašev, od tega devet iz tujine in dolgoletni član kranjskega Triglava Dejan Burgar, ki je nazadnje branil barve novomeške Krke. Omenjene nogometaše v naslednjih dneh čaka naporno dokazovanje strokovnemu vodstvu Nogometnega kluba Domžale.

Začetek priprav so ob dovoljenju kluba izpustili Zeni Husmani, Liridon Osmanaj, Uroš Korun, Saša Aleksander Živec, Jaka Ihbeisheh, Luka Vrhunc in Vjekoslav Andrić, ki imajo proste roke pri iskanju novega delodajalca. Kot smo že poročali so po koncu minule sezone pogodbe potekle Charisu Kostakisu, Draganu Čadikovskemu, Denisu Haliloviću in Matu Šimunoviću, s katerimi klub ni podaljšal sodelovanja.

Domžalčani bodo med pripravami odigrali dve močnejši in tri nekoliko lažje pripravljalne tekme. Nasprotniki trenutno še niso dokončno potrjeni, je pa že dogovorjena prijateljska tekma z angleškim Leedsom, ki bo v Športnem parku gostoval 13. julija, ko bi morali dvakratni državni prvaki odigrati prvo kolo Prve lige Telekom Slovenije, a so že zaprosili za preložitev. Varovanci Stevana Mojsilovića bodo tekmovalno sezono sicer začeli že 4. julija, ko bo na sporedu prva tekma prvega kola kvalifikacij za Evropsko ligo. Nasprotnik bo znan 24. junija, ko bo na sedežu Evropske nogometne zveze opravljen žreb.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Grega Krmavnar; Video: Sedo Rošić, NK Domžale
 

Tagi