Domžalčani v četrtfinalu proti pokalnemu prvaku

Točno ob 13:00 so na sedežu Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare četrtfinala slovenskega pokala. Nogometaši Domžal, ki so si napredovanje prislužili s sredino zmago s 3:1 proti ljubljanski Iliriji, se bodo za preboj v peti polfinale v zgodovini kluba, drugi zaporedni, udarili z Luko Koper. Tekmeca sta se pomerila že v lanskem polfinalu, v katerem so bili s skupnim izidom 2:1 boljši aktualni pokalni prvaki iz Kopra.

Športni direktor Matej Oražem je po žrebu povedal: "Pokal je specifično tekmovanje, v katerem forma z ostalih tekem ne igra velike vloge. Zaradi tega je tudi tako zanimivo, saj imajo prav vse ekipe dobre možnosti za napredovanje. S Koprčani imamo v tem tekmovanju še neporavnane račune iz lanske sezone in verjamem, da smo se iz tistih dveh tekem nekaj naučili in da bomo letos mi tisti, ki bomo napredovali. Vsekakor nas čakata dve težki in zahtevni tekmi v napornem ritmu druge polovice oktobra, vendar imamo širok kader kvalitetnih igralcev, ki bi moral biti naša prednost.''

S podobnim razmišljanjem je postregel tudi trener Luka Elsner: "Pred žrebom nisem imel nobenih želja, tako da tudi sedaj ne morem reči, ali sem zadovoljen ali nezadovoljen. Edini cilj v pokalu je osvojiti lovoriko. Kako se na tej poti zvrstijo tekmeci, je popolnoma vseeno, saj moraš premagati vsakega. Tudi igranje v finalu ti ne pomeni veliko, če ga izgubiš. Edino, kar nam prinaša žreb, je priložnost za maščevanje, ki v nogometu lahko prinese dodatno motivacijo. Po tej strani sem vesel, da smo dobili prav Koper.'' Prva tekma bo predvidoma v sredo, 21. oktobra v Športnem parku Domžale, povratna pa teden dni pozneje na Bonifiki: ''Glede na našo zgodovino v tem tekmovanju, bi težko rekli, da je bolje imeti povratno tekmo na domačem igrišču. V tem trenutku je popolnoma vseeno, kje bo prva tekma. Veselim se tega obračuna, ki pa je seveda še kar precej oddaljen,'' je pojasnil 33-letni strateg, ki ga dvoboj s Koprom čaka že v 10. kolu Prve lige Telekom Slovenije, v nedeljo ob 17:45 v Športnem parku Domžale: ''Dobro je, da so tekme časovno dokaj blizu skupaj. V nedeljo bodo spoznali določene značilnosti igre nasprotnika, ki bodo verjetno prisotne tudi na pokalnih tekmah, tako da bo taktična priprava s tega vidika nekoliko lažja. Kljub temu bo šlo za dve popolnoma različni tekmi. Trenutno je naša največja prioriteta nedeljska prvenstvena tekma."

Pari četrtfinala Pokala Slovenije:
Domžale – Luka Koper
Zavrč – Drava
Rudar Velenje – Maribor
Olimpija Ljubljana – Celje

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi