Domžalčani tretji na svetu!

Nogometaši Domžal do 15 let so izjemno uspešno zaključili najmočnejši turnir na svetu v tej kategoriji, Nike Premier Cup. V tekmi za tretje mesto na neuradnem svetovnem prvenstvu so s kar 3:0 premagali londonski Arsenal. Gole za moštvo trenerja Primoža Jeršina so dosegli Jan Mlakar, Igor Kondič in Marcel Kene.

Nogometaši Domžal do 15 let so se v angleškem Manchestru uvrstili med štiri najboljše ekipe na največjem turnirju v tej kategoriji na svetu, Nike Premier Cup-u. Varovanci Primoža Jeršina so se v četrtfinalu udarili z brazilskih Internacionalom, nekdanjim zmagovalcem tega turnirja, in ga premagali po streljanju enajstmetrovk. V polfinalu so se pomerili z italijanskim AC Milanom, ki je v četrtfinalu, prav tako po streljanju enajstmetrovk, izločil Real Madrid. Slovensko-italijanski obračun se je po rednem delu končal neodločeno 1:1, v loteriji strelov z bele točke pa so bili s 6:5 uspešnejši Milančani, ki se bodo v finalu na Old Traffordu pomerili z zagrebškim Dinamom. V zadnji tekmi turnirja so se Domžalčani za tretje mesto udarili z londonskim Arsenalom. Z goli Jana Mlakarja, Igorja Kondiča in Marcela Keneta so Topničarje ugnali s kar 3:0 in osvojili tretje mesto na svetovnem finalu Nike Premier Cup-a.

za 3. mesto:
09.08.2013 ob 11:30
Domžale – Arsenal 3:0
Mlakar 6', Kondič 10', Kene 11'

finale:
09.08.2013 ob 18:15
AC Milan – Dinamo Zagreb

Domžalski junaki – tretja ekipa sveta:

Zgoraj z leve: Igor Klopčič (fizioterapevt), Jernej Horvat, Žan Pižmoht, Matija Rom, Robert Majdič (trener vratarjev)
V sredini z leve: Primož Jeršin (trener), Matic Bajec, Medin Bajrami, Jan Mlakar, Marko Huč, Oskar Cvjetičanin, Andraž Kos, Dejan Dončić (vodja MNC)
Spodaj z leve: Gašper Hrovat, Lenart Brolih, Erik Hrček, Jakob Ambrožič, Marcel Kene, Igor Kondič, Lovro Vrandečič

Avtor: Grega Krmavnar, NK Domžale; Foto: Nike Premier Cup
Tagi