Domžalčani prvič v sezoni prikazali premalo

Krško – Domžale 1:1

Nogometaši Domžal so v drugem kolu Prve lige Telekom Slovenije gostovali na stadionu Matije Gubca v Krškem. To je bilo tretje gostovanje rumenih v Posavju in tudi v tretje so se domov vrnili z remijem. Srečanje je močno zaznamovalo vreme, saj je huda vročina dodobra upočasnila ritem igre.

Slednji je bil še počasnejši zaradi travnate podlage, ki je domačini pred tekmo niso zalili. Domžalčani so sicer prevzeli vajeti igre v svoje roke, vendar se v težkih pogojih niso najbolje znašli. Na drugi strani so domačini le čakali na napako tekmeca in jo dočakali v 22. minuti, ko je mrežo Adnana Golubovića zatresel David Bučar. Dobrih deset minut pozneje so imeli prvo pravo priložnost tudi rumeni. Po podaji Marka Alvirja je z glavo za las mimo vrat sprožil Slobodan Vuk. Isti igralec je zapretil tudi v sodnikovem dodatku prvega dela igre, a je bil znova nekoliko premalo natančen: ''Prvič v letošnji sezoni je bila prikazana raven v vseh segmentih igre nizka. Začenši na področju želje, saj smo lahko med odmorom ugotovili, da je bila nasprotna ekipa enostavno bolj željna uspeha. To se je najbolj videlo pri odbitih žogah, saj nismo bili tam, kjer bi morali biti,'' je igro v prvem polčasu opisal trener Luka Elsner.

Slednji je med odmorom opravil prvo zamenjavo. Namesto Jana Repasa je v igro vstopil Matic Črnic, a se igra dvakratnih državnih prvakov ni pretirano spremenila vse do 68. minute, ko je po podaji Matije Široka z roko v kazenskem prostoru igral Luka Pavič. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Vuk, ki je dosegel svoj drugi gol v sezoni in 31. v najmočnejši slovenski ligi. S tem se je na večni klubski lestvici strelcev vodilnemu Zlatanu Ljubijankiću približal le še na štiri gole zaostanka. Po izenačenju so rumeni krenili po zmago, a jim utrujenih domačinov, ki so nekajkrat uspeli zapretiti s protinapadov, ni uspelo streti še drugič: ''V drugem polčasu je bilo vse skupaj nekoliko bolj živahno, kar pa ne pomeni, da je bilo tudi bolj kvalitetno. Večkrat smo bili pred njihovim golom in na koncu smo prišli do točke, ki je glede na potek tekme dobrodošla. Pogoji za igro so bili neverjetno težki, vendar ne smemo iskati izgovorov. Skratka, raven nogometa, ki smo jo prikazali, je bila slaba. V nasprotju z Radomljami danes nismo naredili preklopa v glavi in to me zelo moti. Remi ni tragedija, smo pa izpustili točki, ki nam bosta zagotovo nekje zmanjkali,'' se zaveda 33-letni strateg.

Prvi izgubljeni točki v sezoni sta Domžalčane pahnili na tretje mesto prvenstvene lestvice: ''Vseskozi fante opozarjam, da brez prvenstva ni nič. Če tukaj ne bomo dali dovolj, se nam do zime ne piše nič dobrega, saj se bo Evropa enkrat končala. Ne moremo živeti v pravljici in pričakovati, da nam bo vse podarjeno in se odvijalo po načrtu. Danes nam očitno ni šlo. Ne zamerim nikomur, je pa dejstvo, da smo prikazali premalo, kar nam močno otežuje delo in nas postavlja v neprijeten položaj,'' opozarja Elsner, ki se zaveda zahtevnosti igranja na dveh frontah: ''Z današnjo predstavo si fantje niso zmanjšali možnosti za igranje na evropskih tekmah. V preteklosti so pokazali, da imajo kvaliteto in zakaj jim ne bi zaupali, če znajo opraviti delo tako kot je potrebno. V fizičnem pogledu smo veliko dali, saj smo v tekmovalnem ritmu že od 30. junija in igramo v zgoščenem ritmu. Ekipa tega obdobja ne bi preživela tako uspešno, če ne bi uporabljali rotacij. Delamo na tem, da v danem trenutku na igrišče pošljemo najboljšo, najbolj svežo in najbolj odgovorno ter skrbno enajsterico, ki bi nam prinesla rezultat. Danes nam to ni v popolnosti uspelo, ampak nič hudega. Smo šele na začetku prvenstva. Povsem jasno pa je, da če nismo zelo dobri, ne moremo osvojiti točk.''

Krško je sedaj zaključena zgodba in rumeni so že popolnoma osredotočeni na prvo polovico dvoboja desetletja. V četrtek ob 20:45 se bodo v Stožicah na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo udarili z West Ham Unitedom, ki ga je strokovno vodstvo spremljalo na zadnji pripravljalni tekmi. Varovanci Slavena Bilića so v avstrijskem Kapfenbergu s 3:0 premagali nemškega drugoligaša Karlsruheja: ''Čaka nas prijeten dogodek, a hkrati izjemno zahtevna tekma. Težko strnem pričakovanja pred tem dvobojem, ampak v prvi vrsti si želim, da odigramo bolje kot danes. Proti takšnemu nasprotniku je to nuja, hkrati pa moramo biti psihološko na najvišji možni ravni,'' je zaključil domžalski strateg.

Vstopnice za četrtkov spektakel so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima. Pozor, v predprodaji si lahko dragocen košček papirja zagotovite po znižani ceni 15 evrov.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi