Domžalčan Marjan Bolhar odličen tretji na Svetovnem kickboxing prvenstvu v Turčiji

Pred kratkim smo večkrat poročali o intenzivni vadbi Domžalčana Marjana Bolharja, ki se je pridno pripravljal na Svetovno kickboxing prvenstvo v Turčiji, ki tam poteka v teh dneh. Po informacijah, ki smo jih dobili je Marjan v kategoriji kick lightu zasedel odlično 3. mesto.

Na žalost pa je Marjanu Boharju ravno v polfinalu, njegov nasprotnik (Italijan) z nečistim udarcem iz strani poškodoval koleno. Danes bi se moral Marjan boriti za drugo mesto, vendar mu je trener glede na njegovo poškodbo prepovedal nadaljnjo tekmovanje, saj je njegova poškodba kolena prehuda.

Kot nam je sporočil Marjan, mu je njegov nasprotnik zadal kar nekaj nešportnih udarcev v genitalije in usoden udarec v koleno. Kljub temu pa se Marjan ni dal in vztrajal do konca boja, kar mu je prineslo končno 3. mesto, saj zaradi poškodbe kolena ne more nadaljevati bojev. Prepričani pa smo, da bi Marjanu glede na njegovo željo in predhodne naporne priprave uspelo poseči še višje, če ne bi prišlo do poškodbe kolena

Da Slovenija sodi v sam svetovni vrh kickboxinga, je dober dokaz že to, da na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki od 30. novembra pa do 8. decembra 2013, poteka v Antalyi v Turčiji, med 1.011 tekmovalci iz 63 držav nastopa slovenska reprezentanca s 23 reprezentanti, kjer jim je uspelo z najmanj osmimi uvrstitvami v zaključne boje za medalje.

Kot nam je še povedal Marjan, naj bi prihodnje leto Evropsko prvenstvo v kickboxingu potekalo v Mariboru. Nam pa je pa še zaupal, da se veseli srečanja s poklicnim gasilcem iz Irske, ki tudi tekmuje tam. Naj ob tem dodamo, da Marjan opravlja službo poklicnega gasilca v Centru požarne varnosti Domžale.

Marjanu čestitamo za uspešen nastop, obenem pa mu želimo čim hitrejše okrevanje. Več o dogajanju na Svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki poteka v Turčiji pa bomo predstavili, ko se bo Marjan vrnil domov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing Slovenija
Tagi