Domžalčan Jaka Varga na državnem prvenstvu v Kranju z diplomo za 3. mesto na 200 m prsno

V Kranju je ta vikend 11. in 12. februarja potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo Slovenije za mlajše dečke (12 let in mlajši) in deklice (11 let in mlajše), na katerem je nastopalo 362 plavalk in plavalcev. Udeležilo se ga je tudi 6 plavalk in 9 plavalcev iz 2. in 3. selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki so s tem tekmovanjem uspešno zaključili zimsko sezono.

V skupnem moštvenem točkovanju se je kamniška plavalna ekipa uvrstila na solidno 11. mesto med 27 sodelujočimi klubi, višja mesta pa so ostala rezervirana za večje slovenske plavalne klube. Le štirje iz naše ekipe so tekmovali v nosilnem letniku, ostalih enajst se je pomerilo z leto ali dve starejšimi plavalci, zato se njihovega uspeha še toliko bolj veselimo.

V posamični konkurenci sta najbolj izstopala Domžalčan Jaka Varga (10 let) in Iza Videc (11 let), ki sta si v mlajšem letniku prislužila diplome v disciplinah:

  • Jaka Varga – diploma za 3. mesto na 200 m prsno,
  • Iza Videc – diploma za 2. mesto na 200 m prosto in diploma za 3. mesto na 50 m hrbtno.

Iza Videc si je v svojem letniku priplavala še 4. mesto na 200 m prosto ter 5. mesti na 50 m in 200 m prsno. Uspešna je bila tudi Domžalčanka Taja Vejnovič, ki je tekmovala v nosilnem letniku in na 50 m prosto zasedla dobro 7. mesto ter 10. mesto na 50 m hrbtno. V nosilnem letniku se je med dečki najbolje izkazal Jakob Prebil z dvema uvrstitvama na 9. mesto – na 50 m hrbtno in 100 m mešano.

Mlajši dečki Plavalnega kluba Calcit Kamnik na državnem prvenstvu v Kranju.

Skupno so plavalci kamniškega kluba zabeležili 78 štartov in po večini izboljšali svoje osebne rekorde. Izkušnje na največjem državnem tekmovanju so si tako nabirali:

  • Plavalci 2. selekcije, pod vodstvom trenerja Roka Bajca: poleg Domžalčanov Jake Varga, Bora Slane, Roka Vejnoviča in Taje Vejnovič še Iza Videc, Maša Mikuš, Marko Gabriel Končar, Nik Peterlin in Jakob Prebil.
  • Plavalci 3. selekcije pod vodstvom trenerke Vedrane Sember: Maša Levec, Živa Perko, Liza Vidmar, Nik Golob, Tim Kolenko in Maks Lenič.

Tudi v štafetah so se plavalci kamniškega kluba dobro izkazali. Najboljši rezultat so dosegli v štafeti 4 x 50 mešano mix, kjer so v postavi Iza Videc, Taja Vejnovič, Jakob Prebil in Nik Peterlin med 38 ekipami zasedli 7. mesto. Štafeta fantov v postavi: Jakob Prebil, Jaka Varga, Nik Peterlin in Slana Bor se je na 4 x 50 mešano uvrstila na 9. mesto, na 4 x 50 prosto na 11. mesto. Štafeta deklet v postavi: Iza Videc, Taja Vejnovič, Hana Perko in Maša Mikuš pa je v obeh štafetah zasedla 12. mesto.

Čestitke vsem plavalkam in plavalcem za dobre nastope, trenerjema za dobro opravljeno delo in hvala vsem staršem za glasno podporo s tribun.

Avtor: Za PKK Helena Končar; Foto: arhiv PKK
Tagi