Dobrodelni tek tudi skozi Domžale in Kamnik

Danes so istočasno po vsem svetu tekli tekači na dobrodelnem teku Wings For Life. Dobrodelni tek  je potekal tudi v Sloveniji. S startom so začeli ob 12. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, trasa teka pa je potekala v smeri Domžal, Kamnika, Komende, Kranja in Škofje Loke.

Dobrodelni tek Wings For Life se od klasičnih tekov loči v tem, da ni ciljne črte, temveč cilj tekača določi zasledovalno vozilo, ki se je na pot podalo pol ure po startu tekačev. Vozilo v določenih intervalih pospešuje in ko prehiti tekača, je zanj konec teka. Zasledovalno vozilo s prehitevanjem izloča tekmovalce, dokler ne ostaneta zadnji moški in ženska tekmovalka. Zmago si bosta priborila moški in ženska, ki bosta tekla najdlje. Tek je namenjen zbiranju sredstev za fundacijo, ki se zavzema za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače. V dobrodelni projekt pa so vključena znana imena iz sveta športa.

Mi smo najhitrejše tekače »prestregli« na Rodici pri Domžalah, po dobri uri teka. Zaradi teka je bila nekaj časa zaprta tudi regionalna cesta Ljubljana-Domžale-Kamnik. Za zaporo so poskrbeli policisti, gasilci in delavci cestnega podjetja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi