Dobrodelni rekreacijski turnir trojk v košarki za otroke s posebnimi potrebami

Tudi drugi del našega dobrodelnega druženja je uspel. Na sončno soboto, 21. aprila je na igrišču pri gasilskem domu v Šmarci potekal 1. Rekreacijsko – dobrodelni turnir trojk v košarki za otroke s posebnimi potrebami. Prav tako kot v prvem delu – 9. tradicionalnem dobrodelnem koncertu Uresničimo sanje, ki je potekal 14.aprila 2018, kjer so se zbirala sredstva za sedem otrok s posebnimi potrebami, ki jim želimo omogočiti nekaj dnevni tabor v Izoli, so se na omenjenem dobrodelnem turnirju v košarki zbirala sredstva za 18-letno dekle, ki je zbolela za levkemijo.

Prijavnina za posamezno ekipo, ki so jo sestavljali po trije člani je znašala 30 EUR. Glede na to, da nas je zelo skrbelo, če bomo na turnirju imeli kaj ekip, se nam je na koncu prijavilo kar lepo število le-teh. Res smo bili veseli, saj smo vedeli, da bomo tako lahko lažje pomagali otrokom s posebnimi potrebami in pa dekletu z levkemijo. Vsaka sodelujoča ekipa si je nadela tudi svoje ime. Naj poudarim, da smo celotno prijavnino namenili za prej omenjen primer pomoči.

Po končanem turnirju je sledila podelitev nagrad, ki so jih izdelali otroci v šoli s pomočjo mentorice,  za katere smo zbirali sredstva. Naredili so posebne nagrade, in sicer lesene medalje. Najboljšim pa so bili podeljeni pokali Steklarne Rogaška, ki so jih izdelali posebej za naš turnir. Vsaka ekipa je prejela tudi zahvalo za sodelovanje.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem sodelujočim ekipam. Ta športni dogodek je bil z moje strani organiziran prvič, zato prosim, da mi ekipe oprostijo napake. Drugo leto bo lažje in boljše. Obenem se zahvaljujem Steklarni Rogaška, ki je posebno za ta turnir izdelala res lepe pokale, Krajevni skupnosti Šmarca, PGD Šmarca, Urški Rutar, Tjaši Koželj, sodnikoma Benjaminu Steinerju in Anžetu Novaku, Tadeju Zormanu, ki je skrbel za tehnične stvari in ozvočenje, Zlati Kaplji, ki je poskrbela za vodo za naše ekipe, Anji Pustak Lajovic, ter vsem prostovoljcem, ki jih ni bilo malo …

Ko na koncu potegnem črto pod oba dogodka, sem lahko zadovoljen. Želim si, da bi dogodek postal tradicionalen, ter da bi me podprlo več sponzorjev in donatorjev.

V kolikor  bi še kdo rad pomagal tem otrokom, me lahko kontaktira na e-naslov simon30ster@gmail.com.

Simon Zorman

Komentarji uporabnikov
Tagi