Dobro obiskan 18. Mednarodni plavalni miting Veronika z odličnimi rezultati kamniških plavalcev

V soboto, 29. junija 2019, je na kamniškem letnem olimpijskem bazenu potekal že 18. Mednarodni plavalni miting Veronika 2019. Ozračje je bilo vroče, temperaturo so med domačimi navijaški vrstami dvigovali nastopi kamniških tekmovalcev.

Letošnjega mitinga se je udeležilo 332 plavalcev iz 22 klubov. Med udeleženci mitinga so bili tudi plavalci iz Banja Luke in Hrvaške. Tekmovanja, ki nudi eno izmed zadnjih možnosti za izboljšanje osebnih rezultatov in doseganja norm za uvrstitev na državno prvenstvo, so se udeležili tudi najboljši slovenski plavalci, med njimi Tjaša Pintar in Anja Klinar ter hrvaški reprezentant Mislav Sever. Na mitingu smo razdelili 67 kompletov medalj v 16 disciplinah in štirih kategorijah ter v štafeti mešano. Skupaj je bilo izvedenih 1.152 štartov.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane tekmovalce in goste pozdravila župan Občine Kamnik, Matej Slapar in predsednik Plavalnega kluba Calcit Kamnik ter podžupan Občine Kamnik, Sandi Uršič. Ob tem sta podelila tudi zahvale trem uspešnim kamniškim plavalcem: Lari Seretin, Janu Uršiču in Žigi Škrjancu, ki so v letošnji sezoni zaključili svojo dolgoletno tekmovalno pot.

Za odličja in dobre rezultate se je na tekmovanju potegovalo tudi 35 domačih plavalcev (18 deklic in 17 dečkov) iz treh tekmovalnih selekcij, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Mihe Potočnika in Karmen Kaple. Na priljubljeni tekmi so plavalci še zadnjič preverili svojo formo v 100 m in 50 m disciplinah pred bližajočimi se državnimi prvenstvi. Najmlajši so se borili za dobre osebne rezultate in norme za državna prvenstva, izkušenejši so stopali na stopničke. Skupno so kamniški plavalci osvojili 23 odličij: 6 zlatih, 7 srebrnih in 10 bronastih.

Medalje kamniških plavalcev:

  • Taja Klemen: 3. mesto na 50 m prosto in 3. mesto 50 m hrbtno,
  • Ivana Lukan: 1. mesto na 50 m prsno in 2. mesto na 100 m prsno,
  • Taja Vejnovič: 2. mesto na 100 m prosto, 3. mesto na 50 m prosto in 3. mesto na 50 m prsno,
  • Iza Videc: 1. mesto na 100 m hrbtno in 2. mesto na 50 m hrbtno,
  • Marko Gabriel Končar: 1. mesto na 50 m prosto in 1. mesto na 100 m prosto,
  • Jakob Prebil: 1. mesto na 100 m delfin, 2. mesto na 50 m hrbtno, 3. mesto na 50 m prosto, 3. mesto na 50 m prsno in 3. mesto na 50 m delfin,
  • Jernej Prebil: 2. mesto na 100 m prosto in 2. mesto na 50 m hrbtno,
  • Bor Slana: 1. mesto na 100 m hrbtno in 3. mesto na 50 m hrbtno,
  • Rok Vejnovič: 2. mesto na 100 m delfin, 3. mesto na 50 m delfin in 3. mesto na 50 m hrbtno.

Po organizacijski plati je tudi letos miting Veronika odlično uspel, za kar gre velika zahvala staršem plavalk in plavalcev kamniškega kluba, ki so se več tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Naši plavalci bodo v naslednjih vikendih pred veliko plavalno preizkušnjo, saj so pred njimi državna prvenstva. Želimo jim uspešne nastope – »Ujemite val do zmage!«

Za Plavalni klub Kamnik, Helena Končar

Foto: Matic Maček

Komentarji uporabnikov
Tagi