Dobra napoved za polfinale pokala Slovenije

V zaostali tekmi šestega kroga 1A. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v gosteh s 3:0 (19, 20, 12) premagale SIP Šempeter, s katerim se bodo pomerile tudi v polfinalu pokala Slovenije, ki bo na sporedu v petek, 17. januarja. Že v nedeljo bodo Kamničanke v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige gostovale v Banja Luki. Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije bodo v torek, 14. januarja, v zaostali tekmi desetega kroga gostile ATK Grosuplje.

Šempetranke in Kamničanke se bodo čez teden pomerile v polfinalu pokala Slovenije, v vlogi domačink pa bodo takrat odbojkarice Calcit Volleyja, ki so po nekaj slabših igrah ob koncu minulega leta zelo potrebovale dober izid v Šempetru. Do njega so tudi prišle, prevladovale so v vseh elementih igre, vendar se v kamniškem taboru dobro zavedajo, da bo prihodnji petek popolnoma drugačna tekma, zagotovo pa so tri osvojene točke dobra spodbuda za nadaljevanje sezone.

V izenačenem prvem nizu so Kamničanke izid prvič izenačile na tretji točki, ko je bila z asom uspešna Ana Marija Vovk. Tudi v nadaljevanju niza sta si bili ekipi enakovredni, do trinajste točke pa so bile večkrat v prednosti domače odbojkarice, ki so zadnjič povedle po napaki gostij (13:12). Olivera Brulec Kostić je nato izid izenačila, do prve občutnejše prednosti pa so Kamničanke prišle po nekaj lastnih napakah domače ekipe, ko so povedle z 22:17. Visoke prednosti niso več zapravile, niz pa se je končal z blokom Brulec Kostićeve.

V drugem nizu je bil izid izenačen le pri izidu 1:1 in 2:2, na servis Brulec Kostićeve pa so varovanke Gregorja Rozmana dosegle pet zaporednih točk za vodstvo z 8:2. Še višja je bila njihova prednost po novem asu, tokrat Špele Marušič in novem uspešnem napadu kapetanke Calcit Volleyja, Brulec Kostićeve. Kamničanke so v tem trenutku domačinkam pobegnile že za osem točk (16:6), visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok.

Šempetranke se sicer še niso predale, najbližje so bile gostjam po dveh zaporednih točkah Lare Rituper, ko so se jim približale na tri točke zaostanka (19:22). Vse dvome o zmagovalkah drugega niza je v končnici rešila Tina Kaker, ki je izkoristila tudi drugo zaključno žogo svoje ekipe.

Tretji niz je Rozman začel brez razpoložene Brulec Kostićeve, priložnost pa je dobila mlada Eva Zatković. Spet so bile Šempetranke tiste, ki so povedle, vendar sta bili ekipi na četrti točki že skupaj. Zadnjič je bil izid izenačen pri peti točki, ko je bila v napadu uspešna Petra Vrhovnik, nekdanja kapetanka Calcit Volleyja. Tekma je bila dokončno odločena na servis Špele Marušič, ki je izvajala kar devet začetnih udarcev, vse do vodstva njene ekipe z 19:8. Zmago Kamničank sta potrdili njihovi najmlajši igralki, Eva Zatković in Manja Jerala.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To je bila prva od trinajstih tekem, ki nas čakajo v naslednjih štirih tednih, zato sem toliko bolj zadovoljen, da smo jo začeli z zmago. Navkljub zmagi imamo še veliko rezerv, še vedno smo daleč od igre, ki bi si jo želeli, so pa te tri točke dobrodošle in dobra podlaga za naprej. Moramo samo graditi na tem, kar smo si postavili nocoj. Že v nedeljo nas čaka tekma v Banja Luki. Domačinke bodo močnejše za tri igralke, dve se vračata s študija v ZDA, ena je igrala na Filipinih, tako da bo njihova ekipa zelo spremenjena, zato niti ne vemo, kaj nas čaka v nedeljo. Zagotovo bo šlo še za eno težko tekmo, ki jo moramo dobiti, če želimo odigrati v boju za končnico srednjeevropske lige. Morali jo bomo odigrati z glavo in na vso moč, da bi prišli do izida, ki edini šteje, to pa je zmaga.«

SIP Šempeter – Calcit Volley 0:3 (-19 -20, -12)

Šempeter v Savinjski dolini Športna dvorana Šempeter, gledalcev 130, sodnika: Markelj (Bled), Tomec (Novo mesto).

SIP Šempeter: Rituper 4, Mo. Božič 3, Črnila 2, Praunseis 3, Žnidar 4, Banko (L), Ma. Božič, Lekše 10, Mazej (L), Vrhovnik 3, Lakovšek 5. Trener: Beno Božič.
Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik 1, Mohievc 2, P. Marušič 4, Š. Marušič 2, Mihalinec, Vovk 7, Brulec Kostić 9, Zatković 5, Janežič (L), Charuk 11, Jerala 1, Kaker 8. Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi