Dobljani v Veržeju niso dovolili presenečenja

Enajsto medsebojno srečanje Dobljanov in Veržencev v II. SNL je bilo pričakovano v znamenju naših nogometašev, le-ti so na sicer zahtevnem gostovanju v Veržeju upravičili vlogo favorita, zanesljivo so namreč z 0:3 ugnali NK Farmtech Veržej ter vknjižili 6. zaporedno zmago v letošnji sezoni.

Gostitelji so nastopili pod taktirko novega trenerja, trenerski stolček Veržeja je zasedel Marko Lešnik, saj je klub zapustil dolgoletni trener Zlatko Gabor, ki odslej vodi NK Mura.

Tekma se je pričela silovito, saj so Dobljani že takoj po začetnem pisku sodnika Vojka Goričana pritisnili na vrata domačinov in po prodoru Ernesta Grvale v 2. minuti iztržili "le" kot. Dobljani so do sredine polčasa zelo dobro krili nasprotnika in ves čas pritiskali na vrata Veržencev, posledica tega je bila napaka domače obrambe, ki je v 26. minuti nepravilno v kazenskem prostoru zaustavila kapetana Dobljanov Matica Mirtiča in sodnik Goričan je brez zadržka dosodil najstrožjo kazen, le-to je zanesljivo izvedel Jernej Leskovar in NK Roltek Dob popeljal v vodstvo z 0:1. V 34. minuti se je mreža Veržeja ponovno zatresla, v polno je po lepi podaji Alberta Račiča zadel Ernest Grvala in povišal prednost ter postavil rezultat polčasa 0:2.

Ernest Grvala.

V 2. polčasu so domačini prikazali bolj odločno in napadalno igro, ki pa ni prinesla rezultata v njihov prid. Vselej je bil na mestu odličen vratar "Modrih" iz Doba, Matic Čretnik, ki je že sedmič letos poskrbel, da je mreža Dobljanov ostala nedotaknjena, saj priložnosti domačini do konca tekme niso izkoristili. So jo pa zato Dobljani, Luka Šušnjara, ki je v 62. minuti zamenjal strelca drugega gola, Ernesta Grvalo, je v 87. minuti po prekinitvi z izjemno podajo v kazenski prostor zaposlil Roka Kidriča, ki je z svojim 10-tim golom v sezoni zadel za končnih 0:3 za Dobljane.

S prikazanim je bil po tekmi seveda zelo zadovoljen glavni strateg Dobljanov Damijan Romih, ki pa se nikakor ne veseli zmag prehitro, saj ga čakata v prihodnjih dveh tednih dva super zanimiva in zahtevna obračuna in sicer prvi že to soboto, 5. 11. 2016 ob 14. uri doma z NK Krka, ter v zadnjem krogu super derbi vrha lige, prav tako doma, 19. 11. 2016 ob 13. uri v goste namreč prihajajo "Orli" iz NK Triglav Kranj.

Čestitke nogometašem in strokovnemu štabu za 6. zaporedno zmago in nove 3 točke. 

Avtor: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob; Foto: Janez Avsec, NK Roltek Dob
Tagi