Dobljani po preobratu ugnali Šenčur!

Člani A ekipe "Modrih" iz Doba so v 20. krogu 2.SNL so doma gostili in odpravili Šenčur!

Dobljani so se z ekipo iz Šenčurja v minulih šestih sezonah, odkar nastopajo v 2. SNL, srečali 18 krat. Ekipa NK Roltek Dob si je priigrala 10 zmag, 4 neodločene izide, 4 krat pa je morala priznati premoč ekipi NK Šenčur. 

Po prvem polčasu je sicer kazalo, da utegne biti 20. krog-krog presenečenja, saj so gostje vodili, povedli so namreč v 36. minuti z golom Martina Cesarja.

V drugem polčasu so se Dobljani le zbrali in bolj odločno pristopili k igri, nenazadnje, je kvaliteta na njihovi strani, saj so nogometaši iz Šenčurja praktično že "odpisana" ekipa, na prvenstveni lestvici 2. SNL z le dvema zmagama v letošnji katastrofalni sezoni namreč zasedajo zadnje mesto.

Za izenačenje je v 54. minuti poskrbel "Turbo Volvo Lundi" oz. Marko Lunder, za vodstvo in preobrat na tekmi v rezultatskem smislu pa Matic Mirtič v 64. minuti in Armin Kukavica v 86. minuti.

Dobljani so z deveto (9) zmago v sezoni ohranili stik z vrhom in tako zasedajo 4. mesto prvenstvene lestvice v 2. SNL. Na "računu" imajo osvojenih 31 točk, za drugo uvrščeno NK Drava Ptuj zaostajajo le 3 točke, za vodilnimi "Mlinarji iz Radomelj pa 10 točk.

V naslednjem, 21. krogu Dobljani gostujejo v Kidričevem pri tamkajšnjem NK Aluminij. Tekma bo v nedeljo, 10. aprila 2016 v ŠP Kidričevo.

20.krog II.SNL:
NK Roltek DOB: NK Šenčur 3:1(0:1)FT

Za "Modre" iz Doba so zadeli Marko Lunder (54'), Matic Mirtič (64') in Armin Kukavica (86'), za goste pa Martin Cesar (36').

Čestitke »Modrim« iz Doba za super uspeh in srčno borbo na nogometni zelenici!

Vsi za šampione iz Doba!

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi