Dobljani na Ptuju ostali »praznih rok«!

Člani A ekipe "Modrih" iz Doba so v 23. krogu 2. SNL na gostovanju pri NK Drava Ptuj »morali priznati« premoč v sodnikovem podaljšku! Drugo gostovanje v letošnji sezoni na Mestnem stadionu Ptuj je bilo upravičeno ponovno uvrščeno pod rubriko »derbi kroga«, saj sta se med seboj pomerila domača NK Drava in NK Roltek Dob.

Dobljani so ponovno nastopili brez prvega vratarja Albina Veziroviča, tokrat ga je med vratnicama uspešno zamenjal Tadej Avsec, ki je podobno, kot v prejšnjem krogu Žiga Pele, pred seboj imel izredno zahtevnega nasprotnika. Da so Ptujčani to dokazali, so gol za vodstvo z 1:0 dosegli že v 2. minuti tekme, ko je po podaji nekdanjega reprezentanta Nastje Čeha v polno zadel Rok Kidrič. Ekspresen gol domačih je Dobljane pognal v bolj odločno igro in napad, s tem pa tudi popoln prevzem pobude na igrišču. Prvi je z neposrednim strelom 10. minuti proti vratom poizkusil Marko Lunder, ki pa je žogo poslal čez gol. V 13. minuti je z izjemnim prodorom do priložnosti za Dobljane prišel Armin Kukavica, a je nastreljal le vratnico. Ptujčani so do svoje priložnosti prišli prek Denisa Pergerja, toda za Dobljane se je izkazal vratar Tadej Avsec, ki je mojstrsko obranil strel.

Drugi polčas je postregel z še bolj napadalno igro na obeh straneh. Obe moštvi sta si priigrali kar nekaj priložnosti. Pri Ptujčanih je dvakrat do strela prišel domači kapetan Nastja Čeh, Dobljani pa so prvi nakazali, da je čas za gol v mreži Drave. Prvi strel Gregorja Čretnika je vratar Drave Aljaž Musič še obranil, v 84. minuti pa je lahko le nemočno opazoval žogo, ki jo je z super strelom s 25-ih metrov v domačo mrežo poslal Albert Račič. Le tri minute kasneje, v 87. minuti je za ponovno vodstvo Drave 2:1 poskrbel Nastja Čeh, tik pred koncem rednega dela, v 89. minuti pa za izenačenje na 2:2 Matic Mirtič. Ko je že kazalo, da se bosta morali obe ekipi zadovoljiti »le« s točko, je v 93. minuti za končnih 3:2 in zmago Drave poskrbel Rok Zorko.

NK Drava se je s to zmago tako vodilnim Radomljam približala na le 2 točki zaostanka, Dobljani pa za njimi z zaostankom 15 točk ostajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice II. SNL .

V naslednjem, 24. krogu Dobljani doma na »derbiju sezone«, oz. ti. »Vas Classicu« gostijo »Mlinarje« iz NK Radomlje. Tekma bo v soboto, 30. aprila 2016 ob 17. uri v ŠP Dob pri Domžalah.

21. krog II. SNL
NK Drava Ptuj: NK Roltek Dob 3:2 (FT)
Strelci: 1:0 Kidrič (2.), 1:1 Račić (82.), 2:1 Čeh N. (85.), 2:2 Mirtič (89.), 3:2 Zorko (93.)

Čestitke »Modrim« iz Doba za srčno borbo na težkem gostovanju do zadnje minute!

Vsi za šampione iz Doba!

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi