Dobljani doma ostali brez točk. A ne po svoji krivdi!

Člani A ekipe "Modrih" iz Doba so v 22. krogu 2. SNL doma gostili »Orle« iz Kranja, le-ti pa so jim s »pomočjo« sodnika srečanja Habjaniča »odnesli« vse 3 točke!

Kot so zapisali na uradni spletni strani NK Triglav, drugoligaša iz gorenjske prestolnice, se je »nedaleč stran od njih«, v Dobu pri Domžalah, odvijal in »snemal triler«, niso pa zapisali, da je bil »režiser« le-tega glavni sodnik Sašo Habjanič iz Murske Sobote, ki je s svojimi nerazumnimi sodniškimi odločitvami zelo jezil trenerja Dobljanov, Damijana Romiha.

Čeprav se zdi, da je Habjanič dopuščal »moško igro«, je vsakokrat sprejel prav smešne sodniške odločitve, ki so zelo vplivale na potek srečanja. Najtežjo nalogo je zagotovo na srečanju imel mladi vratar NK Roltek Dob, komaj 18-letni Žiga Pele, ki je v vratih zamenjal Albina Veziroviča.

Prvi so resda povedli »Orli«, ko je že v 10. minuti zadel Igor Bukara, vendar pa bi le nekaj trenutkov pred tem moral sodnik Habjanič dosoditi 11-m. V prvem polčasu, ki so ga dobili nogometaši Triglava z 0:1, so Gorenjci kar trikrat podrli Gregorja Čretnika v kazenskem prostoru, vendar je sodniška piščalka Habjaniča vsakič ostala nema.

Saga za Dobljane se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, saj Habjanič več kot očitno ni bil dovolj zrel za tako težko in zahtevno srečanje. Vse kar je pokazal, so bile nove in nove sporne sodniške odločitve. Še posebej ob koncu srečanja, ko se je vratar gostov Džafič zapletel z svojim soigralcem, Habjanič pa je razveljavil popolnoma regularen gol Dobljanov za izenačenje. Namesto izenačenja Dobljanov so gledalci videli drugi gol za »bordo-rdeče«. Za 0:2 je zadel Tilen Mlakar. V 90. minuti je Albert Račič za Dobljane znižal na 1:2, kar pa je bilo premalo, saj so v izdihljajih tekme nogometaši Triglava prek Bukare v 94. minuti postavili končni rezultat 1:3.

Damjan Romih je upravičeno nezadovoljen nad sojenjem.

Da pa je bila tekma zelo živčna in napeta, je ves čas srečanja »skrbel« in po njem še dodatno okrepil Momir Bojič, komaj 22-letni centralni branilec NK Triglav, ki s svojim početjem na igrišču in v medijih ni dokazal prav nič, kot pravi, da je »levjega srca«, katerega naj bi imel skupaj z soigralci, saj je blatil ime Dobljanov.
"‪NK Roltek Dob‬ ima dobre, tudi pokvarjene igralce, a to je nogomet. To je bil primer najtežje možne tekme za osrednjega branilca. Tekmec igra z izkušenimi napadalci, denimo Lunder, ki so tudi dovolj pokvarjeni. Brez dvoma je bila to zame najtežja tekma doslej, tudi zaradi dejstva, da je bil teren bolj podoben pašniku kot nogometni zelenici." , je v svoji izjavi za javnost pokomentiral tekmo Bojič.

V NK Roltek Dob ni prostora za pokvarjenost. Večina naših nogometašev je doma vzgojenih, prav vsi, od prvega do zadnjega, pa so vzgojeni v duhu "fair playa". Mlademu "Orlu" izjave in komentiranja ter ocenjevanja naših nogometašev ne gre zameriti, pravzaprav nas sploh ni presenetila, saj je Momir Bojič šele na začetku svoje, upamo, da uspešne in dolge nogometne kariere, v kateri bo morda celo nekoč oblekel dres "Modrih" in celo zaigral v enem najlepšem športnem parku v Sloveniji, Športnem parku Dob pri Domžalah, v katerem za nogometno »sveto travo« super odlično skrbi naš Branko Cerar, ki je med prijatelji bolj poznan, kot »Bonzo« (Hvala Bonzo!). Do takrat pa bo moral najprej poslušati in se učiti ter tudi Naučiti!

Čeprav se zdi, da je Habjanič dopuščal »moško igro«, je vsakokrat sprejel prav smešne sodniške odločitve, ki so zelo vplivale na potek srečanja. 

V Dobu pri Domžalah smo ponosni, da imamo šampionsko ekipo s poštenim in hrabrim srcem ter nepokvarjeno predstavo na nogometni zelenici in tudi tekma s Triglavom ni nobena izjema. Nasprotnika prav vsi v klubu obravnavamo, kot vsakega drugega, z največjo mero spoštovanja, a tudi odločnosti, da ga premagamo. Tokrat nam žal ni uspelo, a prav lahko bi bilo drugače! Očitno je bilo naše javno upravičeno kritiziranje preglasno, zato je NK Triglav »po kostanj v žerjavico« poslal Bojiča, ki pa se s svojimi izjavami ni najbolje znašel. Provokacije med tekmo, še posebej do izkušenega nogometaša, kot je Marko Lunder in blatenje njegovega imena v medijih po njej, je odraz mladostne naivnosti in dokaz, da si zmage NK Triglav ni priboril sam. Marko Lunder je bil in bo ostal nogometaš, ki je vzgojen v poštenem duhu in ima za razliko od Bojiča »levje srce«.

Marko Lunder.

V naslednjem, 23. krogu Dobljani gostujejo pri NK Drava Ptuj. Tekma bo v soboto, 23. aprila 2016 ob 17. uri na Mestnem stadionu Ptuj.

21.krog II.SNL:
NK Roltek Dob : Nk Triglav Kranj 1:3 (FT)
Račić Albert(90'), Bukara Igor (10', 94'), Mlakar Tilen (88')

Čestitke »Modrim« iz Doba za srčno borbo na nogometni zelenici, Anžetu Peleju pa za uspešen debi oziroma »krstni« nastop v 2. SNL.

Vsi za šampione iz Doba!

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi