Dob potopil Ankaran

Še ni minil mesec, ko so Dobljani doma gostili klene Primorce in jim oddali točko, so bili nogometaši NK Ankaran Hrvatini (AH Mas Teh) zopet pred "vrati" Športnega parka Dob in "potrkali na njih", saj je bila na razporedu tekma za uvod v 21. krog II. SNL.

V zadnjem medsebojnem srečanju 21. marca letos, sta si tekmeca razdelila točki. Nogometaši Ankarana‪ pa so po remiju v Dobu zmagali vsa tri zaporedna domača srečanja, z 1:0 so ugnali ND Dravinja Slovenske Konjice in v "primorskem derbiju" NK Tolmin s 3:1, pred tednom dni pa tudi NK Šmartno 1928 z enakih 3:1.

Dobljani so v minulih treh prvenstvenih krogih osvojili "le" 6 točk, saj so bili najprej poraženi v gosteh z 1:0 proti NK Veržej , nato pa v "revanši" Veržence doma potolkli s "petardo"(5:0) ter v gosteh z 1:3 ugnali NK Tolmin .

Gostujoči trener Vlado Badžim se je moral zoperstaviti spremembi na trenerskem stolčku "Modrih iz Doba", saj je le-tega že pred dnevi zasedel zdaj domačim navijačem dobro znani Damir Šabotič‪, ki se je na svojem debiju-prijateljski tekmi z NK Olimpija Ljubljana pred dvema dnevoma z svojimi varovanci odlično izkazal in doma "iztržil točko", Dobljani so namreč izvrstno parirali ljubljanskemu prvoligašu, za izenačenje in končni rezultat 1:1 je poskrbel Gašper Repnik.

Domači strateg "Šabo" je torej imel pred seboj zahtevno nalogo, v katero pa je verjel in pristopil k njej z spoštovanjem do nasprotnika. Nasprotnik iz Ankarana se je izkazal zelo "trd oreh", ki so ga Dobljani preko uspešno izvedene 11 metrovke načeli tik prek iztekom prvega polčasa. Le-to je uspešno izvedel kapetan Dobljanov Klemen Kunstelj. Kmalu po premoru je v nadaljevanju tekme je z izjemnim strelom za Dob povišal na 2:0 Jernej Leskovar. Gostje so sicer preko Matica Reye znižali na 2:1, to pa je bilo tudi vse, saj so Dobljani dokazali, da so tekmo vzeli brez podcenjevanja ter še "stopili na plin". Za 3:1 je utrdil vodstvo domačih Amer Krcič, končno zmago za visokih 4:1 pa potrdil Edvin Cirikovič.

‪‪Nk Roltek Dob : Nk Ankaran Hrvatini 4:1(1:0) FT

Za Dobljane so za visoko zmago zabili Klemen Kunstelj (45'-11m), Jernej Leskovar (49'), Amer Krcič (71') in Edvin Cirikovič (90').
Za goste je "častni gol" dosegel Matic Reya(55').

Avtor: Gregor Hrovatič; Foto: NK Dob
Tagi