Djuranović po porazu s Koprom

PLT, 31. krog: Domžale - Koper 0:1

Koper je bil ob Kamniški Bistrici boljši z 0:1. Tekmo 31. kroga Prve lige Telemach je v 47. minuti odločil Lamin Colley, pri rumenih je v 67. minuti pordečel Gaber Dobrovoljc. Slednji tako na sredini pokalni tekmi proti Bravu soigralcem ne bo mogel pomagati.

Glavni trener Dejan Djuranović o končnem razpletu: ”Že kar nekaj časa razmišljamo o pokalnem tekmovanju, ki nam lahko prinese želeno. To je nastopanje v Evropi. Zaradi tega v zadnjih tekmah priložnost ponujamo večjemu številu igralcev, predvsem mladim. Danes smo žal znova ostali brez točk in lahko povem, da se porazi razlikujejo. V prvem polčasu smo dobro nevtralizirali Koprčane, igro smo imeli pod nadzorom, prihajali v priložnosti, a rezultata nismo uspeli obrniti v našo prid. V drugem polčasu hiter gol s prekinitve, ki so na takšnih tekmah ključnega pomena. Koper je v tem zelo nevaren in to so izkoristili. Izključitev Dobrovoljca je nato otežila nalogo, ampak nekako nismo trpeli. Koper nam ni vsilil svojega ritma igre, je pa bilo z naše strani prikazanega premalo za kaj več.”

O pokalni sredi: ”Vse štiri ekipe si zagotovo želijo iti do konca. Sami nameravamo proti Bravu odigrati rezultatsko uspešno tekmo, se uvrstiti v finale pokala in s tem narediti korak v želeni smeri. Fantje se zavedajo pomembnosti obračuna. Čaka nas zahteven preizkus. Bravo je na domačih tleh zelo neugoden, gre za dobrega nasprotnika, toda prepričani smo v finale.”

O nizu osmih tekem brez zmage: ”Nesporno gre za rezultatsko krizo. Res je, da smo si na nekaterih tekmah zaslužili več. Bili smo konkretnejši od nasprotnika, toda nismo izkoriščali priložnosti. Manjkala nam je natančnost v napadu. V mislih imam dalj časa odsotnega Georgijevića, hitro za njim se je poškodoval tudi Vuk. Začetek spomladanskega dela smo ob odsotnosti napadalcev rešili z Jakupovićem. Imeli smo dobre rezultate, nato pa nismo uspeli nadaljevati z nizom zmag. Hitro smo začeli preizkušati mlade igralce, da vidimo, kako lahko odgovorijo zahtevam na tem nivoju. S tega razloga se je mogoče vse skupaj malce poznalo tudi pri rezultatih, a odnos fantov ni vprašljiv. Prav zaradi tega sem optimist in verjamem, da lahko v sredo odigramo pravo tekmo.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi