Derbi v znamenju neposrečenih sodniških odločitev

V derbiju 9. kola SŽNL sta se pod reflektorji na Kodeljevem srečali ekipi Olimpije in Moje-lece.si Radomlje. Lepo število gledalcev, okoli 200 se jih je zbralo, je videlo dobro predstavo obeh ekip, šest zadetkov in slabo predstavo sodniške trojke.

Prvih dvajset minut so gledalci spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, vezni liniji obeh ekip sta namreč zelo dobro opravili svoje delo pri onemogočanju napadov nasprotnic. Domačinke so imele nekaj več priložnosti, a do nevarnih zaključkov niso prišle. Tudi prečka Olimpije ni bila nevarna za gol Čevnikove, ki je zopet odlično opravila svoje delo.

Lepo število navijačev Radomljank je v 21. minuti razveselila Nina Predanič, ki je po samostojnem prodoru po levi strani prišla neposredno pred gol Morijeve in jo premagala s strelom v bližnji spodnji kot. Po zadetku so igralke Olimpije nekoliko bolj pritisnile na vrata Radomljank, pot do gola pa so dekleta v rumenih dresih dobro zapirala.

Tudi drugi del igre je bil podoben prvemu, le da sta si tokrat obe ekipi priigrali več strelov na gol. Domačinke so izenačile v 61. minuti, ko je Kaja Šarlah pri poskusu izbijanja žoge nesrečno zatresla lastno mrežo. Le tri minute kasneje pa je Olimpija že vodila, ko je posojena Radomljanka Neža Bizjak zadela z bližine po podaji z desnega boka. Pri zadetku je bil nad vratarko Sonjo Čevnik narejen očiten prekršek, a je piščalka sodnice Tanje Subotić ostala nema, saj naj bi šlo po njeni presoji za simuliranje (na žalost je po podrobnem zdravniškem pregledu vprašljiv Sonjin nastop v prihodnjem krogu – op.a.).

Podobna sodniška napaka se je zgodila v 70. minuti, ko je Jelena Čubrilo zadela po globinski podaji, kljub prepovedanemu položaju pa stranska sodnica Helena Buh ni dvignila zastavice. Monika Boh je v 72. minuti po dolgi in visoki podaji pred kazenski prostor domačink v šprintu prišla do žoge in zadela za 3-2. Do konca tekme so igralke v rumenem poskušale izenačiti, pri tem pa se je Olimpiji razumljivo ponujalo več prostora za protinapade. Po enem od teh je Čubrilo zadela še drugič na tekmi, še enkrat več pa je stranska sodnica Buh, ki tokrat več kot očitno ni bila kos svoji nalogi, spregledala očiten prepovedani položaj.

Po tekmi je seveda ostal grenak priokus, a ne toliko zaradi poraza, temveč zaradi vseh sodniških napak, ki se niso zgodile prvič. Z izpostavljanjem le-teh nikakor ne gre za zmanjševanje pomena zmage igralk Olimpije, ki so prikazale dobro in borbeno predstavo, nenazadnje so tudi trikrat zatresle okvir vrat. Prav tako so se dobro borile Radomljanke, a zaradi vseh sodniških napak na žalost tokrat niso imele možnosti za uspeh.

V predzadnjem krogu jesenskega dela SŽNL 2015/16 bodo naše nogometašice prihodnjo nedeljo 15.11.2015 ob 14.00 gostovale v Ankaranu, pri tradicionalno neugodnih nasprotnicah. Verjamemo v naša dekleta in nove tri točke, ki bi se po dveh zaporednih porazih varovankam Milomirja Mandića še kako prilegle v boju za vrh lestvice.

ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 4-2 (0-1)
Gledalcev: 200
Strelke: Šarlah (ag) 61., Bizjak 64., Čubrilo 70., 90.; Predanič 21., Boh 72.
Opominjani: Koprivnikar, Špelič.
Sodniki: Tanja Subotić (glavna sodnica), Helena Buh, Dejan Plavotić (pomočnika).
Delegat: Dragan Dasović.
ŽNK Olimpija: Mori, Pejić, Koprivnikar, Špelič, Kavčič, Poglajen, Čubrilo, Pavlek, Murić, Boškan, Bizjak (Marolt 82.). Na klopi: Gicić, Mele, Kramar, Zdolšek, Zver, Brecelj.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran, Žejen (Jagarinec 85.), Šarlah, Kralj, Zalaznik, Gadnik, Duščak, Černelič, Predanič, Boh. Na klopi: Puš, Gerjol, Jereb, Blažič.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Foto: Rok Zore

Posted by ŽNK Radomlje on 9. november 2015

 

Avtor: A.S., Foto: Rok Zore
Tagi