Delitev točk v Radomljah

Nogometaši Kalcer Radomelj so se na domačem igrišču v 9. krogu 2. SNL pomerili z gosti iz Šenčurja, ki so prikovani na predzadnje mesto lestvice. Rumeni, ki do tega kroga na domačem igrišču niso oddali točke, so v vodstvo prišli v 59. minuti prek Ajdinovića, šest minut pred koncem pa je Gorenjcem točko prinesel rezervist Kokalj.

Začetek tekme je prinesel pričakovano razmerje moči: Radomljani so imeli terensko premoč, Šenčurjani pa so na svoje priložnosti prežali iz protinapadov. Kljub večji posesti žoge pa so si gostje priigrali prvi zreli priložnosti. V golu Radomljanov je tokrat prednost dobil Ivačič, ki je že v 2. minuti dobro posredoval pri prodoru in strelu Cesarja z bližine, v 10. minuti pa ga je po prodoru istega igralca in strelu Mlakarja z leve rešila prečka. Prvi konkretnejši strel Radomljanov je prišel v 18. minuti, potem ko je Ajdinović sprejel žogo v kazenskem prostoru, obrnjen s hrbtom proti golu. Pri obratu se je otresel dveh branilcev, njegov strel pa je vratar Pečnik odbil.

Gostje so spet prišli do priložnosti v 19. minuti po prodoru Mlakarja v kazenski prostor po levi strani. Njegov strel z nekaj metrov je Ivačič uspel obraniti in žogo odbil v kot. Na drugi strani je dve minuti kasneje do strela v kazenskem prostoru prišel Ajdinović, žogo pa je z nekaj metrov poslal v prečko. Nekaj trenutkov kasneje pa se je izkazal Ivačič, ki se je ob prodoru Rujovića pognal le-temu pod noge in zadržal žogo. V prvem polčasu velja omeniti še strela Stoiljkovića in Jurčevića. Prvi je z 18 metrov žogo poslal nasprotnemu vratarju v naročje, slednji pa je po odbiti žogi s 15 metrov le za kakega pol metra streljal čez gol.

V nadaljevanju so Radomljani bolj pritisnili na vrata gostov in si pripravili kar nekaj strelov na gol. Najprej je Jakovljević s 30 metrov nevarno zapretil, Pečnik pa se je izkazal in žogo uspel odbiti v kot. Nekaj trenutkov kasneje je isti igralec poslal predložek z leve strani, do strela z glavo pa je prišel kapetan Barukčič, gol pa je zgrešil le za nekaj centimetrov.

Po slabi uri igre pa so domači le prišli do vodilnega zadetka. Po predložku Jurčevića z desne strani je ob bližnji vratnici odlično reagiral Ajdinović, ki je žogo z glavo preusmeril v daljši vratarjev kot. Domači so po zadetku pritisnili za povišanje rezultata, nekaj strelov Stoiljkovića pa končalo bodisi za golom, ali pa v naročju Pečnika. Na drugi strani je s strelom poskusil Kokalj, a je bil Ivačič na mestu. V 82. minuti so gostje prišli do prostega strela s 25 metrov, s katerega je dobro meril Rujović, a se je žoga najprej odbila od vratnice, nato pa od vratarja Ivačiča v kot.

Do izenačenja so Šenčurjani prišli v 84. minuti, potem ko je neodločnost domače obrambe kaznoval Kokalj in "potegnil" proti domačim vratom, s strelom v levi spodnji kot pa je postavil končni rezultat 1-1. Do konca srečanja so domači prišli še do nekaj priložnosti. Stoiljković je najprej z levico z 20 metrov streljal mimo gola, nato pa je še po predložku Jakovljevića z glavo žogo poslal kak meter čez gol. V zadnji nevarni akciji na tekmi je Grvala prodrl po levi strani in podal ostro žogo v sredino, kjer je do strela prišel Ajdinović, vratar Pečnik pa je žogo uspel odbiti v kot.

9. krog 2. SNL
Kalcer Radomlje – Šenčur 1-1 (0-0)
Gledalcev: 350
Strelca: Ajdinović 59.; Kokalj 84.
Opominjana: Primc; Schwarzmann.
Sodniki: Štefan Fekonja (glavni sodnik), Aleš Skok, Aleksander Burjan (pomočnika).
Delegat: Gojko Setnikar.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Jakovljević, Jazbec, Zupanc, Hlede, Barukčič (K), Avbelj (Grvala 64.), Jurčević, Ajdinović, Zorc (Primc 83.), Stoiljković. Na klopi: Andrić, Šipek, Đokić. Trener: Dejan Djuranović.

Šenčur: Pečnik, Eržen, Draksler, Schwarzmann, Suljević, Mlakar (Splichal 72.), Jogić (Kokalj 63.), Cesar, Rujović (K), Krajc (Zukanović 72.), Beganović. Na klopi: Fende, Okorn, Burkeljca, Jurišić. Trener: Branko Pavlin.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore; Video: NK Radomlje
Tagi